7 Aralık 2009 Pazartesi

Roma 1-0 Lazio

Maç öncesi Roma son 5 maçının 4 ünü kazanmış, Lazio ise 12 maçtır galibiyet alamamış 2 rakip olarak olarak çıktılar derbiye. Roma'nın taraftar desteği ile birlikte Lazio'yu evire çevire yeneceği düşünülüyordu, en azından kendim böyle düşünüyordum. Umduğum gibi bir maç olmadı. Lazio derbi bilinci ile sahadaydı.

Maçın ilk yarısı inanılmaz sıkıcıydı. Dün oynanan Genoa-Parma maçının bile yarısından daha az bir izlenilirlik sundu Roma takımları. Bunun nedenlerinden bir tanesi arka arkaya patlayan ses bombaları nedeniyle maçın 13. dk da uzun bir süre durmasıydı. İlk yarı boyunca her iki takımda rakip kalede etkili olamadılar.

İkinci yarıda ise derbi tam olarak hakkını vermese de izlenebilir bir maç çıktı ortaya. Baskın olan takım ise Lazio idi. Geçen hafta Barça-R.Madrid maçında son dakikalarda Messi'nin kaçan golünde aldığım hazzı bu akşam bana Roma kalecisi Julio Sergio yaşattı. Zarate'nin direkten dönen topunu Mauri'nin şutunu öyle bir çıkardı ki gol olsaydı kesinlikle o hazzı alamayacaktık. Oyun Lazio'dan yana gözüktüğü dakiklarda Cassetti beklenmedik bir gol attı. Doğrusunu söylemek gerekirse güzel bir goldü. Hiç bir Lazio'lu defans oyuncusunun Cassetti'yi kaale almaması pahalıya patladı.

Maçın hakkı beraberlikti denebilir ama Lazio'nun +0,5 gol önde olduğunu söylemek gerek. Maç sonunda Totti Lazio taraftarına el hareketi yapınca, futbolcular arasında biraz gerginlik yaşandı. Totti baktı kavga çıkmayacak, koşarak tribünlere gitti ve o anda saha içindeki futbolcuların elektrikleri nötr oldu. Çünkü Totti Lazio takımına her şeye rağmen Roma'nın kazandığını hatırlattı. Ayrıca umarım Totti yeniden saçlarını uzatıyordur.

Hiç yorum yok: