6 Aralık 2009 Pazar

Eskişehirspor 2-1 Fenerbahçe

Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası Twente maçında takım toparlandı diyorduk ki Eskişehirspor yenilgisi ligdeki kötü gidişi devam ettirdi. Geçen haftanın baklavalı dizilişinde sağ içte Cristian, sol içte M.Topuz olunca, bayramdan bayrama yapılan yuvarlak tepsideki biçimsiz ev baklavaları aklıma gelmişti. Ayrıca Emre'siz ve formsuz Alex'li Fenerbahçe, fındığı, fıstığı olmayan bir tatlıdan farksız geliyor bana. Daum bu kez dikdörtgen tepside eski dizilişi 4-4-1-1 i çıkardı sahaya. Güiza yerine Semih tercih edilmişti bu sefer. Topuz sağ dış, Andre Santos sol dış dizildiler orta alana.
Fenerbahçe'nin son haftalardaki sorunu dizilişten çok motivasyon ve organizasyon ile alakalı. Kazım'ın ilk haflarda sağ kanatta oynadığı futboldan eser kalmayınca ve Andre Santos'un sol kanattaki verimsiz futbolu Fenerbahçe'nin hücum varyasyonlarını kısıtladı. Kanatlar şu an da Andre Santos, Kazım ve M.Topuz arasında değişip duruyor. 3'ü de etkisiz. Bugün Uğur Boral ikinci yarıda bir şans buldu. Önümüzdeki hafta Uğur Boral'a sarılabilir Daum. Niteki bugün sol kanat defansif olarak da çok aksadı. Bir çok kornere sebebiyet verildi ki bir çoğunda ayak koyan isim Bilica idi. Güiza mı, Semih mi tartışmasına hiç girmek istemiyorum. Çünkü Semih de çok formsuz. Geçen sezon Güiza ile gol atma yarışına giren Lugano, bu sezon Güiza+Semih'e karşı yarışıyor.

Ligde 17 deplasman var (bu sene 16 oldu). İBB maçı deplasman sayılıyorsa bu Eskişehirspor deplasmanı deplasman oğlu deplasman oluyor bu ligde. Buradan çıkarılacak bir 3 puan benim için ekstra bir güzellik olurdu. Aynı Bursa ve Diyarbakır deplasmanları gibi. Daum Fenerbahçe'yi toparlar. Lakin çok yara aldı. Önümüzdeki 2 maçın çok ayrı bir önemi var artık. Bu arada bir tebrik de esesbandosuna gelsin. Maça ayrı bir renk katarak güzel bir hava oluşturdular.

1 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

Yazıyı okurken bandoya değinmemiş olmandan korkuyodum. Yazının sonuna geldikçe korkum arttı. Son cümle içimi rahatlattı ama. Türk tribünlerinde gördüğüm en iyi şeylerdendi...

(Ayrıca fotoğraf müthiş!)