22 Aralık 2009 Salı

Sonuç Ne?


Gün geçmiyor ki Özbekler bir süpriz yapıp günümüz futbol yıldızlarını ülkelerinde ağırlamasınlar. Amaç ne, önemlisi sonuç ne. Kendilerince bir amaçları, mantıklı bir açıklamaları vardır elbette ama mühim olan sonuç değil mi? Futbol bu, mühendislik değil ki. Elinde kaliteli malzeme vardır ama nasıl işleyeceğini bilemezsin. Dışarıdan mühendis getirtirsin ve o sana makineyi de kurar, işçiyi de yetiştirir. Reklam ise neyin reklamı. Özbekistan'ın muhteşem sahilleri mi var ya da ormanın içinde inanılmaz oksijen deposu kır evleri mi var. Oysa ki Özbekistan'ın meyve veren ağaçlara ihtiyacı var. O ağaçları dikecek, toprak analizini yapacak, doğru aşıları yapacak ziraatçılara ihtiyacı var. Onun da meyvesini bugün değil, yarın yiyebilirsin.

1 yorum:

oddy dedi ki...

ilkercim sonucu bilmem ama burdaki yegane amaç; özbek futbolunu değil direk olarak özbekistanın adını dünyaya duyurmak sanki.
şehir efsanesi de olsa amerika'da türkiye'yi yunanistanın eyaleti olarak bilenlerin varlığı anlatılır. Dünyada kaç kişi özbekistanın varlığından haberdar olabilir ki?
özbekistan bu yolu seçmiş gibi geliyor. doğru mu yanlış mı değer mi bilemem ama ufak çaplı bir etki bıraktığı kesin.