17 Ekim 2009 Cumartesi

Dünya Kupası Dışında Kalanlar


Ronaldo'suz, Messi'siz Dünya Kupası izlemeyelim diye dua ederken İbrahimoviç'siz, Rosicky'siz kaldık. Eskiye oranla Avrupa'da artık daha çok denk takım var. 32 takımlık Dünya Kupası için 13 takımlık kontenjanı bulunan Avrupa yine de bazı yıldızlarını kupaya götüremiyor.

1. Grupta Danimarka, Portekiz, İsveç ve Macaristan yarışa dahil oldular. Portekiz'in lider bitirmesi bekleniyordu ama aldığı süpriz sonuçlar grubu karıştırdı. Bu grupta sağlam çıkan Danimarka lider oldu. Euro 2004 de Danimarka ile İsveç, gruplarda kardeşçe son maçta berabere kalıp İtalya'yı elemişlerdi ama bu sefer öyle olmadı. Danimarka İsveç'i tek golle geçerek Portekiz'i 2.liğe yerleştirdi. Yani İbrahimoviç yerine, kalas Bendtner'i izleyeceğiz.

3. Grupta son maçlar öncesi Çek Cumhuriyeti Slovakya'nın 7 puan, Slovenya'nın da 2 puan gerisindeydi. Slovenya deplasmanda lider Slovakya'yı 2-0 ile geçince Çekler bir bakıma havlu atmıştı. Çünkü Slovenya'nın son maçı San Marino ile idi. Çekler bu moralsizlikle çıktıkları Kuzey İrlanda ile berabere kalırken, Slovenya'da San Marino'yu geçip play-off lara kaldı.

6.Grupta dışarıda kalan takım ise Hırvatistan oldu. Hırvatistan son Avrupa Şampiyonasında İngilizleri saf dışı bırakarak bir anlamda İngilizlerin hem akıllarını başlarına getirdi, hem de intikam duygularını kabarttı. İngiltere hem içeride hem de deplasmanda Hırvatları dağıttı desek yeridir. Bunun yanında Hırvatları İngilizlerden çok ilgilendiren Ukrayna-İngiltere maçında Ukrayna İngiltere'yi 1-0 yenerek play-off lara kalmayı başardı. Dolayısıyla Hırvatistan kupa dışında kalmış oldu.

7. Grup benim hayatımda gördüğüm en ikramlı gruptu. Sırbistan dışında neredeyse hepsi ''ben gitmek istemiyorum, sen git'' dercesine futbol oynadı. Fransa ite-kaka 2. oldu. Hayal kırıklığı yaratan ise son Avrupa şampiyonasına katılan Romanya idi. 10 maçta 12 puan toplayarak 5. oldular.

Avrupa Play-off larında mutlaka 1 süpriz sonuç daha göreceğimize inanıyorum.

Asya kıtasında kupanın gediklisi haline gelen Suudi Arabistan yok bu sene. Koltuğu önce Kuzey Kore'ye kaptırıp 3. oldular, sonra play-off larda Bahreyn'e elenerek veda ettiler. Gerçi Bahreyn de daha gitmiş değil. Onlar Yeni Zelanda ile bir play-off daha oynayacaklar.

Amerika kıtasında Kosta Rika-Uruguay play-off unu izleyeceğiz. Uruguay Arjantin maçını kazansa roller değişecekti. Bu eşleşmede gönlümüz Uruguay'dan yana. Kupa'ya veda eden takımlardan biri de Ekvador ve çocukluğumun kupa gediklisi Kolombiya. Ekvador son yıllarda kaliteli futbolcular yetiştiren bir ülke. Arjantinli Bielsa'nın Şili'sini yenselerdi play-off lara kalacaklardı. Ayrıca 2006 Dünya Kupasında gönlümü feth eden Trinidad & Tobago'da dünya kupasında bu yaz yok. Dwight Yorke'u son kez izleme şansını kaçırdık. Gerçi Giggs hiç göremedi Dünya Kupasını. Yorke ise bir kez görmüş oldu böylece.

4 yorum:

alengir dedi ki...

İbo Şampiyonlar Ligi kupası için Barcelona'ya transfer oldu lakin,Dünya kupası için yapabileceği bir şey yok ne yazık ki!

turhanatakan dedi ki...

sevgili massimo, çocukluğumun kupa gediklisi venezuela demişsin ama kolombiya'yı mı kastettin acaba?

İlker Yılmaz dedi ki...

@turhanatakan

aynen öyle. geç saatlerde yazdığım için bir çok hata olabiliyor yazılarımda. venezuela değil kolombiya olacak.

Birkan dedi ki...

ben de diyorum venezuella değildi o :)

güzel yazı teşekkürler