3 Ekim 2009 Cumartesi

Di Natale & Udinese


Di Natale geç açılan forvetlerden biri. Bu tarz futbolcular sanırım İtalya'da daha çok çıkıyor. İtalyan futbolunun saha içindeki acımasız ruhu, futbolcuların daha fazla tecrübe kazandıktan sonra açılmasını sağlayabilir. Mesela ben son 2-3 yıl içindeki Del Piero'yu 8 yıl önceki Del Piero'ya tercih ederim. Del Piero biraz uç nokta olabilir belki ama mesela Cassano'nun son bir kaç yılda sahadaki duruşu tartışılmaz. Bu oyuncular gençliklerinde de iyi oyunculardı ama bu zamanlar daha faydalı işler yapıyorlar. Di Natale'ye en yakın örnek Toni'yi, Di Vaio'yu da sayabiliriz. Geçen seneki Miccoli'yi de bu listeye eklersek yanılmayız heralde.

Konumuza dönersek, Di Natale'nin futbolu her geçen gün daha fazla zevk vermeye başlıyor. 2005/06 sezonunda Şampiyonlar Ligine katılan Udinese'nin de Iaquinta ile beraber en dikkat çeken oyuncusu olmuştu. 2007/08 sezonundaki altın çağı olarak nitelendirebileceğimiz sezon takımını ancak 7. sıraya taşıyabildi ve UEFA Kupasına katılmaya hak kazandı Udinese. Bu sezona çok iyi başladı Di Natale. 6 maçta 8 golü var. Udinese son 2 haftada Milan ve Genoa'yı yenerken, 2 maçta da gol atmayı başardı.

Udinese'nin bu sezonki kadrosuna baktığımda dikkatimi çeken en önemli özellik 30 yaşın üstünde 3 oyuncunun bulunması(di natale/32, belardi/32, corradi/33). Corradi ve Belardi yedek. As takımda sadece Di Natale 30 yaş üstünde. Genç ve nitelikli oyunculara sahipler. D'Agostino, Zapata, Felipe, Gökhan İnler, Pepe gibi yıllardır beraber oynayan yetişmiş isimler var. River Plate'den dönen Alexis Sanchez ve geçen sezondan beri devamlı oynayan Isla gibi iki mükemmel Şili'li genç oyuncuya da sahipler. Kadro listesini önünüze aldığınızda gerçekten pırıl pırıl parlayan bir kadro duruyor. Geçen sezon 18m euroya Quagliarella'yı satmışlardı. D'Agostino için bu yaz çok direndiler ama gelecek yaz muhtemelen onu da satacaklar. Dünya Kupası ile birlikte Gökhan İnler'i de kaybedebilirler. Bu 2 oyuncunun altında ise bir Türk var, Ergün Berisha. O da Gökhan İnler gibi İsviçre'de yetişmiş. Geçtiğimiz yaz 1.5m euro bedelle Grasshopper'dan transfer edildi. Neyse ki bu genci kaybetmedik. u-17 den beri milli kadromuzda bulunuyor. Şu an 21 yaşında ve D'Agostino'nun yerine düşünülüyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde milli takımımız önemli bir ortasaha oyuncusu kazanabilir.

Teknik Direktör Pasquale Marino'nun bu sezon Udinese'de ki 4. sezonu. Marino, 2005/06 sezonunda Catania'yı Serie A'ya taşıyan isim. 2006/07 yılından beri Udinese'nin başında. Bu günkü durumda şüphesiz ki onunda çok emeği var. Udinese'de herşey planlı ve programlı. Merakla takip ediyoruz bu sezonu.

Hiç yorum yok: