22 Ekim 2009 Perşembe

Wolfsburg 0-0 Beşiktaş


Şampiyonlar Ligi kendini bu hafta tüm takımlara hissettirdi desek yeridir. Seramonisinden midir, reklam panolarından mıdır bilinmez ama Şampiyonlar Ligi böyle bir şey işte. Kural 1-Ne olursa olsun gol yememeye çalış. Kural 2-Dolayısıyla yenilme. Wolfsburg zaman zaman öyle bastırdı ki ortada inançlı bir mücadele olmasa, Ferrari biraz geç kalsa çoktan kopabilirdi bu maç.

60. dk ya kadar Beşiktaş nasıl gol yemedi diye düşündüm durdum. Kötü oynuyor diyemiyorum çünkü ortada müthiş bir mücadele var. Mücadele için çırpınan bir takım var sahada ama çok da iyi organize olamıyor. Öyle ki Wolfsburg da defansta organize olamadı. Hani orta sahası iyi top yapan bir Beşiktaş olsa sahada, hem bu kadar pozisyon vermezdi hem de daha fazla pozisyon bulurdu.

Mustafa Denizli 10,5 diye çırpınıp durdu ama Nihat varken ne gerek 10,5 numaraya. Hem Bobo hem Nihat beraber oynadıkları için bu kadar iyiler. Sezon başından beri devam etseler, bu kadar acemice top kayıpları yaşamayacaklar. Bilmiyorum Yusuf sakat olmasaydı bugün oynar mıydı? İyi ki yoktu Yusuf. Beşiktaş bu düzende devam etmeli. Daha önce belirttiğim gibi Yusuf oyun sıkışınca girmeli.

Bana ''Bize bir stoper lazım, nereden buluruz'' diye sorsalar, gidin İtalya'da orta sıralarda bulunan herhangi bir takımın ilk 11 de oynayan stoperini alın derim. Hem Sivok, hem Ferrari bu sınıfın oyuncuları. Var mı elinde daha iyi yerli, yok. Fenerbahçe de Lugano'yu daha ucuza almadı. Ferrari her topa müdahele etti. Bir pozisyonda uyusa, zamanlama hatası yapsa kalesinde gol görürdü Beşiktaş ama Ferrari uyumadı.

Beşiktaş bu günlerden nasıl kurtulur sorusuna Mustafa Denizli gelmeli demiştim. 2 tane Mustafa Denizli yok bu ülkede. 1 tane varsa ve O Beşiktaş'ın başındaysa yapacak bir şeyiniz yok. Doğruyu bulmasını bekleyecektik. Buluyor gibi. Bugün çok iyi oynamadı Beşiktaş ama ümit verdi. Beşiktaş bu gruptan çıkar mı? Hiç belli olmaz. Hani Mustafa Denizli kafasında oynuyor ya maçı, biraz ona bağlı. Çokça da rakiplere bağlı. İnönü de 2 maçı var Beşiktaş'ın. 6 puan alması şart.

Hiç yorum yok: