13 Ekim 2009 Salı

İsteyenin Bir Yüzü


"Yabancı hoca istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım."

Yılmaz Vural'a ait bu söz. Milli takıma seçilecek yeni hoca hakkında konuşurken sarf etmiş. Espri kabiliyeti olan teknik adamları seviyorum. Bence taktik bilgisi, motivasyon gibi özelliklerin yanında kıvrak zeka da barındırmalı iyi bir teknik direktör. Yılmaz Vural bu kıvraklığa yeterince sahip ama kıvraklığı sadece zekasıyla sınırlı değil. Bugün kendisinin adı milli takımla geçmiyorsa bunun da payı büyüktür.

Geçenlerde Haber Türk'te yapılan bir haberde, A Milli Takım'a nasıl bir hoca seçilmesi gerektiğine dair birkaç madde sıralamış ve genel hatlarıyla kendini tarif etmişti. Bugün ise açık açık belirtmiş milli takıma talip olduğunu. Kendisinin bu görev için gerekli vasıflara sahip olduğundan bahsederken son olarak yukarıdaki cümleyi sarf etmiş. Aslında önemli bir noktaya dikkat çekmiş. Alacağınız yabancı nitelikli biri olsun diyor Yılmaz Vural. "Yoksa biz ne güne duruyoruz" demeye getiriyor akabinde. Haksız da değil. Milli takımın eksiklerine karar verilmeden yeni hoca seçimi yapılırsa bir sonraki hüsran sonrası -ki bu da 2-3 yıl demek- beyaz bir sayfa açmak üzere Fatih Terim'e dönüş olacak ve 2012'ye geldiğimizde milli takımımız hala 2009 Ekim'ini yaşıyor olacak.

2 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Bugün The Guardian'ın bilgi bölümünde bir okuyucu Maradona'nın sevincini dile getirip "acaip gol sevinci yaşayan diğer teknik direktör hiç var mı?" diye sormuş...Meşhur tekme hadisesini gönderdim hemen..Haftaya yayınlansın da meşhur olsun bizimki..:))

Komik adamdır...Hikmet Karaman&Yılmaz Vural ikilisi gelsin...Rakiplerde "kim ulan bu deliler, tanımıyoruz" türü bir tedirginlik yaratılabilir...

Sade dedi ki...

Hikmet Karaman&Yılmaz Vural ın yanına birde Bülent Uygun! kabus niyetine!