31 Temmuz 2009 Cuma

Fenerbahçe 5 - 1 Honved


Geride kalan kötü bir sezon, yeni umutlar için getirilen teknik direktör ve yeni bir kaç futbolcu. Kocaman umutlar ve bu umutları yeşertebilecek bir resmi maç. 5 yıldır hemen hemen aynı diziliş ile oynayan bir takım Fenerbahçe. Teknik direktör mantelitesi değişiyor sadece. Tekrar Daum mantelitesine yöneldi Fenerbahçe. Çünkü bizi biz kadar bilen ender yabancılardan biri o.

Erkendir bugün uzun uzadıya yorum yapmak. Köprünün altından daha çok sular akacak. Eskileri konuşalım. Bugün kadroda Uğur Boral, Selçuk, Edu ve Lugano yoktu. Uğur'un yerine Deivid oynadı desek yanlış olmaz. 13. dk da Andre Santos beke geçti. Andre Santos'u daha iyi değerlendirmek için sol açıkta 5-6 maçını izlemek gerek. Selçuk'un yerine Cristian oynadı. Bugün Selçuk oynasa yine 5-1 biterdi maç. Çünkü sahada Daum'un takımı vardı. Eskilere gelince... Bir kaos ortamında futbolcunun hükmünün verilmesini yanlış buluyorum. Aynı geçen seneki Kazım gibi. Tabiri cizse kellesini istediler. Haklılardı da. Çünkü ben hayatımda bu kadar umursamaz, keyfine düşkün bir adam görmedim. Yönetim bir ayar çekti kendisine, rötüşları Daum yapmış. Zaten karşısında çerezlik futbolcular vardı. Klasının yanında mücadelesini de gösterdi bugün. Aynı 6 yıl önce takımdan kopma noktasına gelen Serhat Akın gibi Daum onu da yoluna koyacak gibi. Bu adamı göndermek en kolayı ama kazanmak zor. Adam keyfi yerine gelince Ashley Cole'a kafa tutyor. Buraya bir artı yazalım.

2. ve en büyük artı Emre'ye. Klasik olacak ama bu sezon öncesi kampı gerçekten çok önemlidir. Kendimden biliyorum 14-16 yaş kategorisinde oynarken geç başlamıştım antremanlara. Elin oğlu takır takır mücdele ederken ben adım atamıyordum. Ligin ilk yarısı boyunca (ilk yarı zannedersem 6 veya 7 haftaydı) hiç bir şey yapamamıştım. Aynı geçen seneki Emre gibi. Emre'de 2. yarı toparlanma sinyalleri verdi ama takım çok kötüydü. O kötü takımdan zaman zaman sivrilen isimdi Emre. Bu sezon 3 yıl aradan sonra ilk defa sezon başı kampını kaçırmadı. Daum'da biliyor ki ortasahada oynatacağı ondan daha efektif yerli isim yok elinde. Her şey Emre ile başlıyor artık Fenerbahçe'de.

Bilica ve Önder. Kısaca güven vermiyor bu 2'li. Önder 2 yıl öncesine kadar nasıl oynamaz dediğim bir futbolcuydu. 2 yıldır da doğru düzgün forma yüzü görmedi. Form tutar mı, Bilica ile iyi anlaşabilir mi göreceğiz. Edu'da kilitleniyor tabi mesele. Edu giderse mutlaka alınacak birileri. O alınacak birileri kim olur orası önemli işte. Hamleli, hızlı bir oyuncu gelmeli elbette. Lugano geri dönerse çok mutlu olmam. Elbette Önder'den daha iyi bir performans sergileyecektir ama Bilica ile benzer özellikte bir isim Lugano.

Ve Güiza. Hani diyoruz ya takım kötüydü geçen sene. Bunu sadece Aragones'e bağlamak da yanlış. Çünkü elinde ne bugünkü Emre vardı ne de adam akıllı bir defansif ortasaha oyuncusu. Ortasahası olmayan bir takımın hücum varyasyonları ne kadar olgun olursa Güiza'da o kadar olgundu. Bugün Kezman olsa o bile atardı gollerini. 3 yıldır doğru düzgün hücumda çoğalamıyor Fenerbahçe. Ha bügün Honved'e karşı çoğaldılar doğru ama ileride bu kadar seri pas alış verişini sürdürebilirsek Güiza daha fazla gol atacaktır.

Umut ve moraldir bu maçlar. Geriye bakmayı severim ders alınabildiği için. Serkan Balcı, Mehmet Yozgatlı, Ümit Özat gibi futbolculardan maksimum performans alan biri Daum. Şu an elindeki oyuncular eskisine nazaran daha kalifiye. Elano'nun gelmesi ile daha zevkli bir lig izleyeceğimiz kesin.

foto; Ufuk Tuncaeli/İHA

2 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Bilica-Önder ikilisi pek umut vermiyor gerçekten. Ben en çok Fenerbahçe'nin orta sahada baskı yiyeceği türden bir maçta ne gibi bir oyun sergileyeceğini merak ediyorum. Bu arada Kazım'da gözüken değişiklik gerçekten çok ilginç, kendisini sevmesem de en azından takdir ediyorum. Müthiş bir değişim sürecine girdi gibi gözüküyor, tabii takılıp kalmazsa.

İlk konuşulacak kişiyi ise sona bıraktım ama gerçekten onun Avrupa'da oynamasını çok isterim. Müthiş bir oyuncu Gökhan Gönül. Sağ bek denilince sürekli Cafu diye sayıklayan ben artık onun adını telaffuz ediyorum. Umarım devamını getirir.

Jordi Metal dedi ki...

Puhahaha bu rambo çok komik olmuş yine