15 Temmuz 2009 Çarşamba

Manchester City'nin 1+8'leri


Ronaldo 1997/98 sezonunda İnter'e transfer olunca Zamorano'nun 9 numarası Ronaldo'ya verilmişti. Zamorano'da 18 numarayı seçerek ortasına + takmıştı. Bu şekilde takımın tek numarasının Ronaldo olmadığını, kendisinin de hala 9 numarayı giyebilecek kapasitede olduğunu ifade ediyordu Zamorano.
Adebayor transferi ile birlikte Manchester City'de 9 numaranın talipleri bir hayli fazlalaştı. Tevez, Bellamy, Mwaruwari, Santa Cruz, Bojinov... Kim gider? Tevez, Adebayor ve Santa Cruz kulübün yeni isimleri. Bojinov 2 senedir pek gözükmüyor ortada. Hala genç sayılabilecek 23 yaşında kendisi. Mwaruwari Portsmouth'tan yıldızların arasına değil, kendi yağıyla kavrulan Manchester City'e gelmişti. Bellamy'de geçen sene pek bir varlık gösteremedi. Mwaruwari Fransa'ya, Bojinov İtalya'ya döner mi? Bence dönmek zorundalar.

1 yorum:

Sade dedi ki...

Bellamy ile Bojinov'un zaten pek şansı yok ama yedekleyici forvet oyuncusu olarak ideal isimler.

M.City'nin elinde böyle yedek kulubesinde oturtabileceği oyuncular varken; Adebayor-Tevez-Cruz üçlüsünü alması biraz abartı oldu. Ama yinede iyi bir hucum hattı kurdular! Merakla bekleyeceğim maçlarını!