26 Temmuz 2009 Pazar

Fernando Morientes


Perez'in Los Galacticos hayali kurbanlarından biridir Morientes. Onun Real Madrid'de kalmasını Raul bile sağlayamadı. Gol ise gol, futbol ise futbol. Her zaman Real Madrid'e bir şeyler katabiliyordu ama takımda kalamadı bir türlü işte. Ronaldo takıma katılınca Monaco'ya kiralandı. Monaco'da harika bir Şampiyonlar Ligi performansı sergiledi. 2003-2004 yılında Monaco Şampiyonlar Ligine final oynarken, Morientes 9 gol attı. Bu performansına rağmen Real Madrid'e geri dönemedi. Çünkü Owen transfer edildi bu sefer. O da Liverpool yolunu tuttu. Liverpool'da pek etkili olamadı. Oradan Valencia'ya geçti. Zaten bu gel-gitler hep bizim medyaya yaradı.

3 yıllık Valencia kariyeri bu sezon son buldu. Valencia'da kendisi ile sözleşme yenilemedi. Hala boşta. Gazetelerimiz artık yazmıyor ismini ama başka ülkelerde yazılıyor Morientes'in transferi. Marseille istiyor onu. Özellikle de Deschamps. Yani Monaco'da berber final oynadıkları hocası. Kulüp başkanı da doğruladı transferi ve kısa süre içerisinde biteceğini belirtti.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

dusuk malıyetlere orta sınıf avrupa takımlarının bulabılecegı en ıyı golcu.keske ulkemıze gelse

Hayatımız Futbol dedi ki...

4-5 sene öncesine kadar Dünya'da ilk 3'e rahatça koyabilirdiniz Morientes'i.Sonrasında koptu biraz futboldan.İstediğimiz Morientes'i izletmedi bize.Kariyerinde sırasıyla; Albacete,Real Zaragoza,Real Madrid,Monaco,Liverpool ve Valencia'da oynadı.Kuşkusuz Ronaldo Real Madrid'e transfer olana kadar Real'in en iyi topçusuydu.Zaten sonra Monaco'ya kiralık verdiler.Orada da boş durmadı.Takımını sırtladı ve şu an ki Marsilya hocası Dechamps liderliğinde Şamp. Lig'inde 2. lik elde etti.Ve bugün Dechamps yine yanına aldı Morientes'i.Ama artık 33 yaşında.Ama İş yapar mı?Ama sormak bile hata.