17 Temmuz 2009 Cuma

Delgado&Tabata&Quaresma&Buonanotte


Delgado sakatlanınca yabancı transferine yelken açma niyetinde Beşiktaş. Eğer transfer gerçekleşirse Delgado'nun sözlemesi askıya alınacak yani ismi TFF ye bildirilmeyecek. Sonuçta Türkiye Liglerinde futbol oynamayacak ama parasını takır takır alacak. Peki Delgado kötü topçu mu? Değil tabi ki... Basel'in UEFA Kupası maçlarında harika işler yapmıştı Delgado. Resmen oyunu domine ediyordu. Potansiyel anlamda Türkiye'ye gelen en umut verici oyuncuydu gözümde. Geçen yıllar onun ne bir Hagi, ne de bir Alex olamayacağını gösterdi. Tabi Beşiktaş'ın çalkantılı döneminde oynadı hep. Mustafa Denizli sever aslında bu tip oyuncuları. Belki de Mustafa Denizli ile beraber atılım yapacaktı ama sakatlıklar yakasını bırakmadı. İyi bir Delgado gerçekten keyif veren bir isim ama ona ritmini kazandıracak birileri yoktu malesef Beşiktaş'ta. Gitmeli mi, Kalmalı mı? Bence gitse de olur, kalsa da. Hocanın inancına bağlı bir şey bu.

Gelelim yerine düşünülen isimlere. Tabata yazılıyor, çiziliyor. Gaziantepspor'un Potekizli Teknik Direktörü 8 milyon euro yu duyunca ''satın 88 tane Tabata buluruz'' demiş. Gaziantep yönetimi bunu yalanladı. Tabata iyi güzel oyuncu da 8 milyon euro eder mi? İsmail Köybaşı'nın 6,5 milyon euro + 3 futbolcu ettiği yerde eder tabi ki. Gerçekten eder mi? Aynı paraya daha iyisi alınır mı? Alınabilir. Adaylar türüyor yer yer. Taraftar Quaresma istemiş başkandan. Gazetelere göre başkan talimatı vermiş Quaresma ile görüşülecekmiş. Güiza'yı 14 milyon euro'ya aldığı için ucuza satmaya kıyamıyor Fenerbahçe. Minimum 10-14 milyon arası veren bir kulüp çıksa ertesi gün satarlar. Peki İnter 24 milyon euro verdiği bir oyuncuyu ucuza verir mi? En azından 15 milyon euro yu göstereceksin ki adamlar satsın Quaresma'yı. Ki zaten Quaresma'nın fiyatı düşse Beşiktaş'tan önce davranacaklar olacaktır.

Arjantin'de iyi piyasa var gibi bu günlerde. River Plate Falcao'nun bonservisinin yüzde 60'ını Porto'ya sattı 4 mlyon euro ya. Boca Palacio'yu sonraki satışın yüzde 20'si + 5 milyon euro ya Genoa'ya sattı. Javier Pastore 7 milyon euro ya Palermo'ya gitti. Bir ara da Türk medyasında Beşiktaş için Buonanotte yazılmıştı. Gerçekçiliği var mıdır bilmiyorum. Şu gerçek ki hem Quaresma'dan hem Tabata'dan daha çok fayda sağlar Beşiktaş'a. Hele ki Palacio'nun, Falcao'nun transferlerini duyunca bir insanın ağzının sulanmaması elde değil. River Plate satmaya niyetli ise kaç para isteyebilir ki. Taş çatlasa 10 ister üstüne de performans bonusu ister. Denemeye değer bence. Yanlış hatırlamıyorsam Ali Şen Galatasaray'ın derbi maçı öncesindeki bilet talebini haklı bulup ''Gelsinler tabi. Onların da Anelka'yı, Appiah'ı, Alex'i izlemeye hakkı var'' demişti. Ben de Beşiktaş Buonanotte'yi getirsin izlemeye giderim arkadaş diyorum.

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

abi yalnız fiziği delgado'dan daha kötü buonanotte'nin. gereksiz sertliğin olduğu ülkemizde ben pek başarılı olacağını düşünmüyorum buonanotte fiziğindeki futbolcuların.