21 Temmuz 2009 Salı

Andre Santos ve Cristian Oliveira Fenerbahçe'de


Yine korkmaya başlamıştı Fenerbahçe taraftarı, transferin sezon açılışına sarkmasından. Gidişat da o yöndeydi ama neyse ki sezon öncesi hazırlıklar bitmeden yapıldı transferler. İsim beklentisinde olanları üzmüş gibi yeni transferler. Öyle ki şimdiden kombine aldığına pişman olanların varlığından bile haberdar oldum. Hemen hemen aynı kişilerdi yıllardır Fenerbahçe'nin transfer politikasını eleştiren, nokta transfer yapamamasından dem vuranlar. Ama üzülmesinler, yıllardır dillere dolanan "doğru mevkiye doğru transfer" uygulamasını hayata geçirmek üzere 2 transfer yapılmış oldu bu sene.

Öncelikle Andre Santos'a değinmek isterim. Fenerbahçe'de izlediğim son adam akıllı sol kanat oyuncusunu hatırlamazken yapılmış olması münasebetiyle memnun olduğum bir transfer. Tabi sadece mevkisinden ötürü değil. Kendisinin şu an için Brezilya Milli Takımı'nda oynaması ve son Konfederasyon Kupası'nda sürekli kadroya girmiş olması nedeniyle izleyebildiğimiz bir oyuncuydu. Deivid gibi forvetten devşirme bir oyuncu olmaması öncelikle önemli benim için. Her ne kadar Konfederasyon Kupası'nda sol bek olarak izlemiş olsak da ofansif yetenekleri de takımın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde. Zaten Brezilya'da çizgi oyuncusu olarak sadece bekler vardır ve bunlar 70 metrede oynayabilirler. Kanat oyununun da kanat oyuncularıyla oynanmasından daha çok keyif alan biriyim. Kaldı ki Andre Santos izleyebildiğim kadarıyla fizik olarak güçlü, tekniği ortalamanın üstünde ve sağ ayağını da gerektiğinde kullanabilen bir oyuncu. Uğur Boral'ın üstüne çok isabetli olduğuna inandığım bir futbolcu kendisi.


Cristian Oliveira ile ilgili olarak ise ilk olarak öğrenebildiklerim iyi bir kesici olduğu, iyi bir fiziğe sahip olduğu ve uzun mesafeli etkili şutlarının olduğu. Fenerbahçe'nin 2 senedir birinci derecede ihtiyaç duyduğu 2 mevkinin transferi bu gece gerçekleşti. Bu nedenle ayrı bir önemi var bu transferlerin. İki oyuncu da 26 yaşında ve değerlerini Fenerbahçe'de yükseltebilecek oyuncular.

Yazının başında da belirttiğim gibi yıldız isim bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan 2 transfer yapıldı. Ama transferin işleyişi açısından umut verici transferler olduğunu söyleyebilirim. Transferlerin Aykut Kocaman tarafından yürütülmesi ve gerekli mevkilere uygun transferlerin yapılmasından memnunum ben taraftar olarak. Gol sevinçlerinde anons edeceğiniz isimler yeni öğreneceğiniz isimler olsa da izleyeceğiniz futbolun sınıf atlayacağı kesin. Bunun için kombine almaktan çekinmeyin derim. Roland Koch süzgecinden geçecek olan bu 2 oyuncunun sahada yaptıklarından keyif alacağımızı zannediyorum. Hayırlı olsun...

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Benzeri iyimserlikleri ben de tasiyorum...

Adsız dedi ki...

Nasıl doğru transfer anlayamadım.Uğur Boral'ın mevkisine alınıyorsa eğer yine bir yanlış var Özer Hurmacı zaten oraya alındı.Adam zaten solbek Carlos ve vedersonda orada var yani aynı mevkiye iki yabancı kesinlikle yanlış.Sol açık mevkisine 2 adam alıyorsun üstelik sadece bonservisleri 10 milyon eurodan fazla toplamda.Oliveira konusunda da bence hata var.Emre'nin yerine bir oyuncu alınması gerekiyordu oyunu iki yönlü oynayan biri yani.Verilen para da yüksek.Bu lig bilica ve bekirle gider mi? Stoper alınması gerekir hem de acil..

twilost dedi ki...

özer sağ ayaklı hücumun her noktasında oynayabilecek aslında alex yerine oynaması gereken ama kanatlara çekilebilen bi oyuncudur sol açık değil.