10 Mayıs 2011 Salı

Nuri'nin transferi

Bugün telefonla öğrendim transferi. "İyi olmuş, sevindim" dedim kapattım. Akşam da arkadaşla bardaki tv'de gördük haberini, soframıza meze ettik.
Meze olmasının en önemli detayı attığı 4 golün en az yarım saat boyunca ekranda dönmesiydi. Anlaşılan özel program yapılmış. Arada tv'ye göz atarken Rüştü, Nihat gibi isimler telefona bağlandı. Tabi biz duymuyoruz, ekranda ne yazıyorsa ona bakıyoruz. Hal böyle olunca "bu kadar mı önemli bir olay abi" diye birbirimize sormaktan kendimizi alıkoyamadık.
Mesut Özil de Real Madrid'e transfer oldu, onun için yapıldı mı bu tarz program, hatırlayamadım. İlla ki bir futbol programının önemli bir dilimini işgal etmiştir ama özel program yapılmadı herhalde.
Niye yapılmaz bunu merak ettik ilk önce. Sonuçta o da Türk, Nuri de... Vaziyetin tek açıklaması Nuri'nin Türk milli takımının oyuncusu olması. Mesut için "adam Almanya milli takımıyla prim yaptı abi" dendi, evet doğru. Peki Nuri Türk milli takımıyla mı prim yaptı? Bu sezon Dortmund'un birçok maçını izledim. Nuri'nin nasıl oynadığını detaylandırmaya gerek yok. Mühim nokta milli takımda ne oynadı, Dortmund'da ne oynadı. Arada çok fark vardı bence. Nuri, sarı-siyahlı forma altında muazzam işlere imza atarken neden Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sönük kalıyordu. Bence Türk futbolunun esas tartışması gereken mesele bu. Şimdi gelelim ikinci tartışılması gereken meseleye...
Evet Real Madrid'de artık iki Türk futbolcu var, belki de üç olacak. Ama bu isimlerin hiç biri bizim hocalarımız tarafından yetiştirilen isimler değil. Arda Atletico Madrid'e gitse mi, gitmese mi tartışması yapıyoruz. Meraktayım acaba gitse ne olur. Tuncay gitti de ne oldu? Bu topraklarda Manchester United'a üç gol birden attı, bir tane de Old Trafford da attı. Kader bu ya, bu sezon tek golü de yine Manchester'a attı. Ama o kadar. Biliyorum biraz Hıncal Uluç muhabbeti olacak ama gitti de ne oldu abi? Şu an memleketin yetiştirdiği en iyi topçu Arda gitse ne olacak. En büyük soru işareti de bu.
Özetle Nuri'den kendimize pay biçmemiz bana biraz anlamsız geliyor. Alman altyapı hocalarına teşekkür edelim ve mümkünse yetiştirdikleri topçulardan da daha fazla faydalanmaya bakalım. "Anne benim niye püskevitim yok" muhabbetine girmeden de Nuri'ye şans dileyelim. Tahminim o ki o beyaz formayı giyer ve bırakmaz bu adam.

5 yorum:

sukullaci dedi ki...

Abi püskevit demek zorundaydın dimi :D

el_conquistador dedi ki...

Birde su acidan bakalim... Nihat Kahveci gittide ne oldu? Tugay Kerimoglu gittide ne oldu? Mehmet Topal gittide ne oldu? Birde bu futbolcular Türkiye'de kalsaydilar halleri ne olurdu?

İlker Yılmaz dedi ki...

@el_conquistador

o kısımda bahsetmek istediğim mesele şuydu; nihat, tugay, mehmet topal gitti ve başarılı oldu. Bu kimseyi şaşırtmaz çünkü zaten burada da başarılı adamlardı ve bu yüzden o teklifler geldi. Ama gerçek şu ki hayal kırıklığı daha çok. Arda'nın gidince ne olacağı hepimizi meraklandırıyordur. İşte mesele burada patlak veriyor. Meraklandırmaması, başarılı olması gerekmez mi?

el_conquistador dedi ki...

@ Ilker Yilmaz

Ilker kardesim, ben senin demek istedigini anladim. Ama bu isin anahtari, ilk oranda futbolcunun bakis acisinda yatiyor. Almanya'da yasayan birisi olarak sana baska bir örnek vermek istiyorum: Hamit Bayern Münih'e transfer oldugunda, futbol adamlari onun basarili olabilecegine hic bir sekilde sans vermiyordu. O Schalke'de bile ilk 11'e girmekte zorlanan futbolcuydu. Ama ne oldu? Hamit kendine güvendigi icin mücadeleden kacmadi ve iki sezon boyunca takimi icin vazgecilmez oldu.
Arda bence Avrupa'nin en üst düzey liglerinde bile kendini kolayca ispat edecek bir yetenek. O sadece kendine güvensin...

el_conquistador dedi ki...

Bu arada senin bizim hocalarla ilgili elestirinede tamami ile katiliyorum!