22 Mayıs 2011 Pazar

Şimdiden teşekkürler


Koca bir sezonun sonuna geldik. Bu akşam 21:45'te Spor Toto Süper Lig'in 2010/2011 noktasını koyuyoruz. Ziyadesiyle keyifli bir ligdi benim açımdan. Umarım noktayı koyarken de tüm Fenerbahçeliler için de son derece keyifli biter.
Sezon içinde genellikle maç yazılarının arasına sıkıştırsak da Aykut Kocaman ile ilgili birçok konuya değindik. Temel olarak yazdığım salt hocaya değindiğim son post ligdeki Ankaragücü mağlubiyetinden hemen sonra 13 Aralık 2010 tarihindeydi (bkz: Vurun hocaya). O günden sonra kupada Bucaspor'a ve Yeni Malatyaspor'a yenildik. Sonrası malumunuz...
Şampiyonluğu pek de önemsemediğimi, çok daha başka değerlerin ön planda tutulması gerektiğini vurgulamıştım ki bunu büyük oranda başardık. Her ne kadar maç içinde teknik arızaların çözümünde sıkıntı olsa da ve bir kez de olsa Bilica'nın sahaya kaptan olarak çıktığını görsek de benim için sezon istediğim şekilde bitmiştir, şampiyonluk işin kremasıdır.
Aykut Kocaman, 19 aralıkta NTVSpor'da katıldığı programda kendisine sorulan "Brezilya milli takımında forma giyen Andre Santos, neden Fenerbahçe'de forma giyemiyor" sorusuna verdiği "Bunu Brezilya milli takımının sol bekinin düşünmesi lazım" cevabıyla o gün şampiyon olmuştu gözümde.
Devre arasında o veya bu şekilde transfer yapılmadı. İlk yarı performansı ile ikinci yarı performansı arasında müthiş bir fark var. Yeni Malatyaspor maçından sonra görülüyor ki bu takım bir kimlik kazanmış. Alex'in önderliğinde, Güiza dahil tüm takımdaki oyuncular ellerinden geleni vermeye çalıştı. Önemli olan buydu ve bunu başardık. Bugün şampiyon olunsa da olunmasa da şimdiden teşekkür etmeyi borç bilirim kendime.  

Hiç yorum yok: