11 Mayıs 2011 Çarşamba

Bank Asya 1. Lig'de son hafta

Bank Asya 1. Lig için bu sene ne kadar çok "nefesleri kesti" desek azdır. Haftalar boyunca "kim çıkar" dedik durduk, Samsunspor kendini gösterdi. Sonrasında da Mersin İdman Yurdu geçen hafta sonu 29 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmayı başardı. İlk altı savaşı ise devam ediyor. Ergün Penbe'nin gelişiyle muazzam bir yükseliş gösteren Erciyes'in ilk altıya kalacağını düşünüyordum ama iddiasız takımlarla oynayacak olmaları rehavet getirmiş olacak ki hem Karşıyaka'ya hem de Denizlispor'a kaybederek bence treni kaçırdılar. Gaziantep Büyükşehir Belediye play-off oynamayı garantiledi. Orduspor, Çaykur Rizespor, Tavşanlı Linyitspor ve Boluspor'dan üçü de play-off'a katılacak takım olmak için son hafta sahaya çıkacak. Açıkçası Tavşanlı Linyitspor dışında hangisi dışarıda kalırsa kalsın yazık oldu demem. Hiç biri belli bir istikrar yakalayamadı. Bu hafta oynanacak maçlar şöyle; Bolu-Kartal, Denizli-Ordu, Diyarbakır-Gaziantep Büyükşehir Belediye, Giresun-Erciyes, Samsun-Çaykur Rize, Tavşanlı-Akhisar.

Alt sıralarda ise kim düşerse yazık olacak. Altay ile Adanaspor bu hafta 5 Ocak Stadı'nda ölüm kalım savaşına çıkıyorlar. Kartalspor, Bolu deplasmanına çıkarken, Akhisar Belediye Tavşanlı'nın, Güngören Belediye de Karşıyaka'nın misafiri olacak. Hesap-kitap çok karışık. Tahminimi söyleyim sadece; Altay düşer...
Düşene niye yazık olacak kısmına gelirsek; Kartalspor ligin ilk yarısında sanki rakip kale saydam bir camla örtülmüş gibi bir çok pozisyon bulmasına rağmen gol sorunun çözemedi. İkinci yarı ile birlikte toparlandı ve gerçekten düşmemek için en çok o mücadele etti. Altay, asla bu noktada olacak futbolu oynamadı. Hep daha iyisini oynadı ama golcü sıkıntısını onlar da yaşadı. Akhisar Belediye, ha bu hafta havlu atacak, ha şu hafta havlu atacak dedik dedik en kritik zamanda üç puan çıkarmayı başardı. Güngören Belediye, kısıtlı kadrosuna rağmen sağlamcı bir futbol zihniyetiyle mücadele etti, zor takımlardan puan almayı başardı. Adanaspor'da ise hoca git-geli çok yaşandı, aslında yönetim zihniyeti ile düşmesi gerekiyor ama eldeki futbolcular ve imkanlarıyla kalsa iyi olur. Ayrıca aynı Altay gibi küme düşmeyi hakedecek bir futbol oynamadılar.

5 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Kartal düşer, fazla uğraşmak gerekmez :)

aks111 dedi ki...

"ALTAY, asla bu noktada olacak futbolu oynamadı. Hep daha iyisini oynadı ama golcü sıkıntısını onlar da yaşadı".


"Ayrıca ALTAY gibi küme düşmeyi hakedecek bir futbol da oynamadılar."

Adsız dedi ki...

altay-adana berabere kalır, bolu kartalı yener, kartal düşer. yalnız adana rize ve tavşanlı'dan fazla gol atmış. garip:)

İlker Yılmaz dedi ki...

@ask111

"da" fazla kaçmış. eyvallah sağol düzelttiğin için.

kutay dedi ki...

yazıyı balat sahılı gunlerı nedenıyle 2 ay sonra okuyorum ama kartal düşer diyen kocaelili arkadasın yorumunu gorunce gec okuduguma daha çok sevnıyorum....)