3 Nisan 2011 Pazar

Fenerbahçe: 0 - 0 :Bursaspor


Hava soğuk olsa da futbol oynamaya elverişli. En azından Kadıköy bugün İstanbul'un diğer ilçelerinde iki kat daha fazla sıcaktı. Trabzon'a devredilen liderlik, Bursaspor galibiyeti ile tekrar alınmaydı. Sarı-laciverte gönül verenler bu istekle televizyon karşısına oturdu, tribüne gitti, sahaya yerleşti.
Fenerbahçe maça baklavalı dizilişle başladı. Orta sahanın en gerisinde Cristian, hemen önünde Mehmet Topuz ve Özer, onların önünde Alex, çift forvet Niang ve Semih şeklinde dizildiler. Galatasaray maçının ikinci yarısında denenen bu diziliş umut vermemiş, Niang çıkıp kanata Stoch yerleştirilince Fenerbahçe farkını ortaya koymuştu. Nitekim oyunun devamında gol de gelmiş ve Türk Telekom Arena'dan 3 puan ile ayrılmıştık.
İlk yarı boyunca sarı-lacivertliler her ne kadar topun kontrolünü elinde tutsa da hücumda pozisyon zenginliği üretemedi. Oysa Aykut Kocaman'ın elindeki kadro anında taşları değiştirebilecek, oyunu başka bir formata sokabilecek düzeydeydi. İlk yarı boyunca beklediğim Niang sola, Özer sağa, Semih santrafor düzeneği ancak ikinci yarı başında yapıldı. Yapılır yapılmaz da etkinliğini gösterdi. Özer ve Niang kanatlarda çok mu etkiliydi? Hayır, değildi ama ilk yarıda yapılamayan baskı bu değişiklikle yapılmaya başladı. Oyunun devamında Dia ve Caner oyuna girerken, Semih ve Andre Santos kenara geldi. Eksikliği hissedilen Dia'nın girmesi doğru karardı. Burada yabancı kontenjanının dayatması nedeniyle Caner ekstradan girdi ama Fenerbahçe zaten oyunu karşı kaleye yıktığından solda defansif olarak sıkıntı yaşamadı. Solda Dia'nın, sağda Özer'in, santraforda Niang'ın olduğu takım bol pozisyon üretti. Geçen yıl Giray Kaçar'a müdahaleleriyle ağlarla bulaşmayan top, bu sefer de Serdar Aziz ve İbrahim'e takıldı. İkili dar alanda kusursuz oynadı. Ne var ki Alex gibi bir oyuncu her şartta kafaya çıkıp golü bulabiliyordu. Yine sağdan ortalanan topa Brezilyalı kafayı vurmayı eksik etmiyor ama bu kez Ivankov'a takılıyordu.
Fenerbahçe elinden geleni yaptı. Sezon başında Ömer-Stepanov ikilisinin yedeği olan İbrahim-Serdar ikilisi maça damga vurdu. Günün adamını Serdar Aziz seçelim. Bir de Özer'e parantez açmak gerek. Ama artık buna ayrıca değinmekte fayda var. Her iki takım oyuncuları da keyifli bir futbol izletti. Geçen yıl 2-0'dan verilen maç, şampiyonluk yolunda büyük bir çelmeydi. Umarım bu beraberlik aranmaz. Ne de olsa sevgili basınımız sarı-laciverti çoktan şampiyon yaptı.

Hiç yorum yok: