25 Nisan 2011 Pazartesi

Bucaspor 3 - 5 Fenerbahçe


Bucaspor, her ne kadar yumurta kapıya dayanınca ayaklanmış bir takım olsa da işin içinde sezon sonundaki transfer görüşmeleri olunca yan gelip yatma olayı olmuyor artık ligimizde. Bu yüzden hafife alınacak herşeyin cezası anında kesilebiliyor.
Fenerbahçe bugün rakibi hafife almıştır veya almamıştır bilemem ama son derece kötü bir futbol ortaya koyduğu gerçektir. Öyle ki maçı 3-1'den çevirdiğinde bile iyi oynayarak çevirmemiştir. Sezonun ikinci yarısına girerken Aykut Kocaman'ın üzerine en çok eğildiği defans sorunu bugün tavan yaptı dersek yanılmayız. Çünkü Fenerbahçe en son ligin 2. haftasında Trabzon deplasmanında 3 gol yemişti.
Bugünkü geri dönüş 10 yıl önce oynanan Gaziantepspor maçındaki geri dönüşe benzemiyordu. O gün gümbür gümbür geri dönmüştük, bugün ise rakip teknik direktörün oyuncu değişikliklerindeki hatası, bir penaltı ve Güiza'nın golüyle döndük.
Bu geri dönüş şampiyonluğun habercisi midir? Pek sayılmaz. Aklıma bitime üç kala, tarih olarak da birbirine yakın olan 22 Nisan 2006'daki Galatasaray'ı 4-0 yendiğimiz maç gelmiyor değil. Salt bir 3 puan galibiyetinden öte rakibi de alt-üst ederek moralini bozduğumuz sezonu son maçta kaybetmiştik.
Güiza'ya değinmeden postu sonlandırmak olmaz. Geçen yıl belki de şampiyonluğu kaybettiğimiz maç olan 2-3'lük Bursaspor maçında ıslıklarla kenara gelip yerini Semih'e bırakan Güiza, yedek kulübesinde gözyaşlarıyla maçın geri kalanını takip etmişti. Bugün ise Semih'in pasıyla fileleri havalandırıp Fenerbahçe'yi önce geçirince yine gözyaşlarını tutamadı. Açıkçası gözyaşlarına hassasım. Bu gözyaşları planlı değil, gerçek gözyaşları. Hâl böyle olunca da üzerine çok şey söylenemiyor.
Maç kötü başladı, iyi bitti. Umarım bizim adımıza kötü başlayan lig de iyi biter.

Not: Ayrıca bugün benim doğum günümdü. Önce erkek voleybol takımıyla Arkas gibi çok güçlü bir rakibi yenip şampiyon olduk, ardından basketbolda Efes Pilsen'i mağlup ederek olası bir play-off eşleşmesinde 1-0 öne geçtik. Hediyelerin en güzeli ise bizi maçta öne geçiren Güiza'dan geldi. Teşekkürler Güiza. Her şeye rağmen artık unutulmazlar arası girdin.


Hiç yorum yok: