6 Ağustos 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Sonuçları


Son derece süprizlere açık ve keyifli maçlara sahne olmuş bu tur. Bu maçlar sonunda Platini'den mutlusu yoktur heralde.

- Maccabi Haifa ilk maçta evinde Aktobe ile golsüz beraberlikle kalarak az da olsa dezavantaj ile gitti Kazakistan'a. Aktobe ilk 15 dakikada 3-0 öne geçmesine rağmen Maccabi Haifa 4-3 kazandı bu maçı. (edit: aktobe ilk maçı kendi evinde oynamıştır. bu yorum kısmen kenidini imha etmiş oldu :))
- Celtic evinde 1-0 kaybettiği maçı deplasmanda 2-0 kazanarak telafi etti. Maçın özetinden izlediğim kadarıyla turu Dinamo Moskova'nın daha çok istediğini söyleyebilirim. Tekrarını izleyemedim ama Samaras'ın 90. dk da attığı gol ofsayt gibi geldi bana. Diğer gol 44.dk da McDonald'dan geldi.
- Evinde kaybetip deplasmanda kazanan bir diğer takım da Zürih'ti.
- Olympiakos rakibini kolay geçmiş. Bu sene Ketsbaia yönetimindeki Olympiakos'tan bir çeyrek final görürsek şaşırmayalım.
- Bir diğer Yunan takımı Panathinaikos Prag'da 3-1 kaybettiği maçın rövanşını 3-0 ile alarak Sparta Prag'ı elemiş oldu.
- Elenen bir Prag takımı da Slavia. Kendi evlerinde oynadıkları maçın 15. dk sında öne geçmelerine rağmen Sheriff son dakikada eşitliği sağlayarak turu atlamış.
- Son dakiklarda bulduğu gol ile tur atlayan bir diğer ekip de Sporting Lizbon olmuştu salı günü. Twente için gerçekten talihsiz bir goldü. Resmen kendi ağlarına yolladılar topu.
- Geçen sene gruplarda yer alma başarısı gösteren BATE Borisov'da Ventspils'e elendi.
- Gecenin süprizine pek tabi ki Timişoara imz attı. Önce Shakhtar ile deplasmanda 2-2 berabere kaldılar, dün gece de skoru koruyarak 0-0 ile tur atladılar.

Poli Timişoara

Ülke bazında bakarsak Yunanistan(2), İsrail, Belçika, Avusturya, Bulgaristan, Portekiz, Litvanya, Romanya, Macaristan, Moldova, Kıbrıs Rum Kesimi, İsviçre, Danimarka ve İskoçya takımları tur atlamış. Çek Cumhuriyeti(2), Kazakistan, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Hollanda, Beyaz Rusya, Ukrayna, Estonya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Norveç, Hırvatistan takımları elenmiş. Buradan eski Yugoslavya'nın 3 ülkesinin (edit: rıza yaşar'a teşekkürler) (Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan) takımları elenirken Makedonya tur atlamış. Süpriz sonuçları sezon başına bağlayabiliriz şu an için. Bundan sonraki turun süprizlere daha az yer vereceğini söyleyebiliriz.

4 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

yani benim ilk maçlar sonunda doğu bloku takımları hafiften havalandı lafım ikinci maçlarda biraz yara almış oldu....

dinamonun ve shakhtar'ın elenmesi özellikle büyük darbe vurdu bu teze :))

rıza yaşar dedi ki...

Güzel bir analiz lmuş,

yalnız Slovakya eskiden Yugoslavya'ya bağlı bir ülke değildi. Çekoslovakya'dan ayrılarak kuruldu. Slovenya, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek ve son olarak Karadağ ülkeleri Yugoslavyanın parçalanması ile kurulmuş ülkelerdir.

httpok dedi ki...

benim bildiğim kadarıyla maccabi haifa ilk maçı deplasmanda oynayıp ikinci maç evindeydi, ki yukarıdaki tabloda da öyle gözüküyor. bu arada blogun görünümü hoş duruyor. tebrikler.

İlker Yılmaz dedi ki...

@httpok
doğru diyorsun. maccabi haifa ikinc maçı evinde oynadı.

@rıza yaşar
bu tamamen benim bilgi eksikliğim ile alakalı. düzeltme ile sağol.