7 Ağustos 2009 Cuma

Avrupa Ligi Play-Off Eşleşmeleri

Fenerbahçe - FC Sion
100. yılını (1909) kutlayan başka bir ekiple karşılaşacak Fenerbahçe. İlk maç 20 Ağustos'ta 20.000 kişilik Stade Tourbillion'da. Daha önce Galatasaray ile 1997 ve 2007 yılları olma üzere 2 kez eşleşti. 1997 de oynanan maç Şampiyonlar Ligi elemesiydi. Deplasmanda oynanan ilk maçı Galatasaray 4-1 alırken zevkli bir gün geçirdiğimizi hatırlıyorum. Maçı TGRT vermişti sanırım. Ümit Aktan'ın Hagi ve Arif Erdem'in verkaçlarını ''Hacı Arif Bey'' olarak nitelendirdiği karşılaşmadır. 2. karşılaşmayı da Galatasaray 4-1 kazanmıştı. Bir diğer eşleşme 10 yıl sonra gerçekleşti. Bu maç da çok enteresan geçti. İlk maçı deplasmanda 3-2 kaybetti Galatasaray. Zihinlerde kalan Sion'un çok hızlı atak varyasyonları yaptığı ve Lincoln ile Linderoth'un umut pompalamasıydı. 2. maçı da zorlanmadan 5-1 kazandı Galatasaray ve tur atladı. Sion'un en tehlikeli futbolcusu olarak Kolombiyalı ofansif ortasaha Dominguez'i ve santrafor Emile Mpenza'yı gösterebiliriz.

Galatasaray - Levadia Tallinn
Levadia henüz 10. yılını kutluyor. Buna rağmen 6 kez Estonya şampiyonluğu, 6 kez Estonya Kupası kazanmış. Maçlarını 4.750 kişilik Kadrioru Stadyumunda oynuyor. Şampiyonlar Ligi 2. turunda Wisla Krakow'la deplasmanda 1-1 berabere kalıp, evinde 1-0 yenerek eledi. 3. turda Macaristan'ın Debrecen takımına evinde ve deplasmanda 1-0 yenilerek elendi.





Trabzonspor - Toulouse FC
Bir çok Fransız takımı gibi ''Parlat-Sat'' prensibiyle hareket eden bir kulüp. Geçen sezon Elmander ve Emana gibi isimlerden para kazanmıştı. Bu sezon Elmander'in yerine gol kralı Gignac'ı çıkardılar. Ligi de 4. sırada tamamladılar. Trabzonspor için tehlikeli bir kura. Gignac'ın yanı sıra 19 yaşındaki orta saha Moussa Sissoko'u tanıyabiliriz. Geçen sezon Saint-Etienne'de parlak bir performans sergileyemeyen Portekizli santrafor Paulo Machado'ya 3,5m euro vermesi de ''bir bildikleri var heralde'' şeklinde yorumlanabilir. Geçtiğimiz sezon futbolcu satışından 12m euro, ondan önceki sezon da 22,5 m euro kazandılar.

Sivasspor - Shakhtar Donetsk
Shakhtar en yakından tanıdığımız ekip diyebiliriz. Rumen Timişoara'ya elenerek süpriz yapmıştı. Lucescu kalp krizi geçirdiği için bu maçlarda takımın başında değildi. Transfer döneminde Lewandovski ile Fenerbahçe, Chyhrynskiy ile Barcelona, Srna ile bir çok büyük kulüp ciddi bir şekilde ilgilenmişti. Takıma katılan tek isim Kayseri'den Aghahowa. Ciddi bir kayıp da yaşamadılar. Uefa şampiyonu kadrolarını koruduklarını söyleyebiliriz. Timişoara'ya elendikleri için bu turu çok daha ciddiye alacakları aşikar.





1 yorum:

oddy dedi ki...

hayırlı olsun.
fener rahat geçer.
gs zorlanarak geçer.
ts kolay geçer.
sivas elenir gibime geliyor.