23 Ağustos 2009 Pazar

Gençlerbirliği 0-0 Beşiktaş


Sezon başında takımları değerlendirirken eylül ayının ortasını beklememiz gerektiğini belirtmiştik. Bunun sebebi takımların ritmini bulması ve arayışlarına son vermesiydi. Mustafa Denizli'nin arayışları devam ediyor. Bugün Holosko sağda, Tello solda, Nihat ortada oynadı. Arkalarına Fink, Ernst, Uğur İnceman dikilmiş. Bekler ise Erhan ve İ.Üzülmez. Gençlerbirliği ise Kahe, Harbuzi, Burhan Eşer ve Mustafa Pektemek ile gol arayışlarındaydı. Defans kurgusu ise son derece sağlam ve iyiydi.

Ben Nihat Kahveci'ye çok takılıyorum. Neden 2 büyük Türk teknik direktör Fatih Terim ve Mustafa Denizli tek santrafor oynatıyor bu adamı. Nihat Kahveci hava toplarında etkili biri değil. Daha çok aralara kaçıp pozisyon bulan, uzaktan etkili şutlar çeken ve aralara iyi oynayan bir isim. Yusuf olmayınca bugün orta alanda yaatıcı oyuncu sıkıntısı çekti Beşiktaş. Kanatlarda oynayan iki isim Holosko ve Tello ilk yarıda çizgiden orta açamadı. Çok vasattı bu iki isim ilk yarıda. Ayrıca Erhan Güven ve İ.Üzülmez de yeterli bindirmeleri yapamadı.

İkinci yarıya Mustafa Denizli Fink-Nobre, Erhan-Rıdvan değişiklikleri ile başladı. Amaç sıkışan oyunu kanatlara açarak pozisyon bulmaktı. Fink'in çıktığı orta saha daha çok pozisyon vermeye başladı. Sebebi Beşiktaş'ın ileride top tutamaması. Genel anlamda zaten Gençlerbirliği çok iyi hazırlanmıştı maça. İkinci yarıda maçı lehine çevirecek pozisyonları buldular. Beşiktaş'ta ise sıkıntılar devam etti. Rıdvan'ın girmesi Holosko'nun performansına bir artma sağlamadı. Nobre ise kanatlardan beslenemedi. Nihat da hazır değil zaten. İsmail oyuna girince sol kanat işlemeye başladı biraz. Tello'nun 1-2 tane tehlikeli ortası vardı.

Beşiktaş ise lige iyi hazırlanamamış bu belli. Erhan'ın yerine Rıdvan'ı alabilirsin, Üzülmez'in yerine İsmail'i alabilirsin ama Holosko'nun yerine Serdar Özkan'ı süremiyorsun. Nihat zaten hazır değil. Şampiyonlar Ligi çerçevesinde bakarsak Beşiktaş ortasaha kurgusu ile çok mücadele edebilir ama ileri uç elemanlarının uyumsuzluğu büyük sıkıntı yaşatır. Holosko'dan ve Bobo'dan verim alınamazsa koca sezon heba olur. Yusuf gibi bir oyuncu Beşiktaş'ın olmazsa olmazı durumuna geliyorsa üzerinde düşünülmesi gereken çok konu var.

1 yorum:

oddy dedi ki...

bu sene Beşiktaştan CL'de yine rekor bekliyorum.