31 Ağustos 2009 Pazartesi

Dk. 70


Daum'lu yılların kriz dakikası. Daum geldiği günden beri Şükrü Saraçoğlunda ki maçlarda 4 yıl geriye gitmiş gibi hissediyorum kendimi. Bazen öyle olaylar oluyor ki tribün geriliyor, hakem geriliyor, futbolcu geriliyor hatta ekran başındakiler de geriliyor. Bir tek ''Ulusoy istifa'' tezahüratı yok. Sezonda 17 maç oynanıyor bu stadda. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor maçlarını çıkar 14. Tahminim bu 14 maçın rahat 5-6 tanesi böyle gerilmlere sahne olacak. Zamanında hakem olmayan penaltıyı vermediği için tribünde ağlayan kızlar meşhur oldu. Gerilimi yaratan sebelerin başında ise takımda eksik giden bir şeylerin olması.

Daum 70. dk gelmeden oyuncu değiştirmiyor. Önceki Daum yılları da böyleydi. Önceleri Mehmet Yozgatlı, Semih Şentürk girerdi. Bu maçta dakiklar 70 i gösterdiğinde 2 kanat oyuncusu çıkıp baklavalı dizilişe döndü Fenerbahçe. Oyuna yapılan müdahele doğru. 3 dakika sonra 10 kişi kalmana rağmen maçı kurtarıyorsun. Neden 70 dk kötü takım izlemek zorunda bırakılıyoruz anlamak zor. Bu maçta Daum'un 4-1-2-1-2 opsiyonunu görmüş olduk. Milli maç arası bitsin, yeni gelenler ritimlerini bulsun, sakatlar iyileşsin 1-2 maç sonra daha kesin yargılarda bulunuruz.

6 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Doğru derken, sağ kanadı çıkarıp sağ kanat ile ikame etti. Ama sol kanadı çıkarınca 35 yaşında ki Carlos'a 90 metreyi emanet etti.

84. dakika da Manisaspor'un attığı golde top Fenerbahçe sol kanadından ortalandı. Ve pozisyonda Carlos kadraja bile giremedi. (kim bilir nerede)

Ama takım bu kadar güçsüz bir pres uygularken, kadronuzun en güçlü pres yapabilen oyuncusu Topuz'u yedek bırakmanız (uzun süre) son derece saçma tabi.

Jordi Metal dedi ki...

Bence Daum forvetteki alternatifsizlikten dimond dizilişini denemiyor. Belki Deivid'i forvete monte etmekte başarılı olabilirse 3 alternetifli bir forvet repertuarı rotasyonla sezonu başarılı bir şekilde götürür.

Jordi Metal dedi ki...

Ha bu arada Emre'nin menapozumsu gerginliğini 2 haftadır ben anlayamadım. Biliyorsanız siz FBliler bir zahmet klavyenize kuvvet bize açıklayın.

İlker Yılmaz dedi ki...

@jordi metal

klasik emre davranışları. altında pek bir sebep aramıyorum. adam 29 yaşında bu saatten sonra akıllanmaz. diyarbakır maçında atamadı hakem burada attı. olay bu kadar basit.

fenerbahçe'nin santrafor aradığını biliyorum. bu isim sercan'dı ama alınamadı. ayrıca tuncay opsiyonu da vardı 3-4 gün öncesine kadar. bu 2 isim dışında da benim duymadığım alternatif bir isim varmıydı bilemem. dediğin gibi deivid kullanılabilir o bölgede. zaman zaman 4-1-2-1-2 kullanılabilir ve orta saha da bu mevkide oynayacak oyuncuları da var.

oddy dedi ki...

emre zaten agresif bir oyuncu.agresif oyuncuları severim ama çenesini kapalı tutacak.
emrenin bu haftaki maçta aşırı çıldırmasının altında alex ve guizanın rakip takım atağa çıkarken mal mal bakmaları ve emrenin savunması gereken koca bir alan kalmasıdır.
Alex'in sakatlıktan çıktıktan sonra ilk maçta ilk 11 de başlaması da ayrı bir mallıktır.
oynat Semih'i ilk 11 de çıkar emre ve semih'i 60. dakikada al alex'i ve selçuğu. zaten böyle başlasa maç 60 'da 2,3-0 olurdu.

Adsız dedi ki...

bence emre ultras oyuncu , bknız volkan,tuncay bunlarda böyle, sonra totti,artur boruc , lucarelli

emre yı pek sevmm ama bnların arasında kafamda kalıyor