5 Ağustos 2009 Çarşamba

Bülent Uygun


Geçen hafta tavan yapan ve uzun süre yüklendiğimiz bir isim var, Bülent Uygun... Kendisine bu kadar yüklenilmesinin sebebi de kendi yaptığı açıklamalar. Yaptığı bir çok açıklamanın içinin boş popülist söylemler olduğunu kendisi de biliyor. Kasten yaptığını da söyleyebilirim bu açıklamaları. Neden bu kadar aykırı ve hedef saptırmak adına popülist söylemlerde bulunduğunu da merak ediyorum. Zaman zaman yapmasını anlayabiliyorum ama bu kadar çok neden yaptığını anlamıyorum daha doğrusu.

Devamlı onu söylemleriyle yargılıyoruz. Sivasspor'u Sivasspor yapan özelliklerini çok az konuşuyoruz. Belki de o fırsat vermiyor konuşmamıza, yazmamıza. Yoktan var ettiği bir takım var ortada. Kadroda bulunan gencinden yaşlısına tüm oyuncular onun bilgisi, isteği ile geldi. Kendi futbol mantelitesini kusursuz denecek kadar zariflikte takımına uygulattı. Sinekten yağ çıkarırcasına tüm futbolcularından tam kapasite yararlanabiliyor bu adam. Keyif almıyorum bu takımın futbolundan ama büyük bir akvaryumdaki balıklara gözünü ayırmadan bakan bir çocuk gibi 11 irili ufaklı çarkın nasıl döndüğünü merakla izliyorum.

Sivasspor 6. Avrupa Kupası maçına çıktı bugün. 6 sı da Bülent Uygun yönetiminde son 2 sene de oynanan maçlar. Belki de takımdaki tüm futbolcuların oynadığı Avrupa Kupası maçlarını toplasan Bülent Uygun'nun Fenerbahçe forması ile çıktığı Avrupa maçlarına denk gelir. Bu denli de tecrübesiz bir takımı var. Belli ki istediği transferleri de yapamamış takımına. 84 doğumlu Onur Tuncer 3. sezonunu oynuyor bu sezon Sivasspor'da. Geride kalan 2 sezonda sadece 26 kez forma giymiş, 7 kez ilk 11 çıkmış. 977 dakika oynamış Süper Lig'de. Uzatmalarla toplasan 10 tam maç yapar. Bırakın Avrupa kupasını doğru dürüst Süper Lig'de forma giymemiş bu adam.

Anderlecht bir şanstı hem Bülent Uygun hem Sivasspor için. Kurada çekebileceği en iyi takımı çekmişti ve eleme ihtimali bulunan tek takımdı. Eleseydi bizim için süpriz olmazdı ama Avrupa için süpriz olurdu. Pencereye bir de şudan bakalım. xxxspor eleseydi Anderlecht'i haber olurdu, biter giderdi. Mesela Rıza Çalımbay Lyon'u eledi. Rıza'yı kaç kişi tanıyor acaba Avrupa'da. Peki Bülent Uygun'un ekibi eleseydi. Bence mutlaka çıkardı 1-2 popülist söylem Avrupa basınında. Elediği taktirde zaten büyük bir takım gelecekti kurada. Arsenal geldiğini düşünsenize.

Ben hiç ciddiye almıyorum popülist söylemlerini. Daha öncede almadım zaten. Onun da kasten yaptığını biliyorum bu söylemleri. Bazı kelimeleri o kadar belli ki hedef saptırmak için. Keşke birilerine şirin gözükmek adına ''5 yeriz 6 yemeyiz'' demeseydi. Eğer birgün yine ''Alan savunmasını Aydın Örs ile tartışıyorum'' derse dinlerim kendisini.

6 yorum:

FASLI dedi ki...

Birileri popülist söylemlerle pirim yapmaya çalışır; birileri de popülist söylemleri olan bir insana sallayarak popüler olmaya çalışır. Bazen bir adama sallamak moda oluyor. Herkes 'Ona' sallıyor. Neredeyse Bülent Uygun'u savunacağım bu konuda. Aceto bazen kötü örnek oluyor. Saygılar kardeşim...

bıyığım var dedi ki...

Dayı ben kasten yapmadığını, aptallığından yaptığını düşünüyorum. Yönettiği takımı başarılı olan teknik direktör için "hmm oynattığı futbola bakarsak, heralde kasten söylüyor o söylemleri" demek yanlış. İkisi ayrı şeyler. Bence herif aptal işte. Örneği de çok burda vermekle uğraşmayayım.

İlker Yılmaz dedi ki...

@ug

ben oynattığı futbola bakarak yarumlarını değerlendirmiyorum. kendisi de açıkladı zaten. basın futbolcuların üzerine fazla gitmesin diye ''bizi şampiyon yapmazlar'' diyerek aslında takımını şampiyonluğa inandırmaktan çok, şampiyonluk stresini yaşamalarını engellemek istediğini söyledi.

gazeteler de anderlecht maçından önce ''haydi sivas tüm memleket seninle'' manşeti yerine ''5 yeriz 6 yemeyiz'' manşeti attı. sivas'ın oynadığı futbolla ilgilenen yok. herkes bülent uygun'la ilgileniyor. takımın başarısıda belki buradan geliyor.

bıyığım var dedi ki...

Mourinho da eleştirileri kendi üzerine çekerek takımı rahatlatır da böyle saçmalamaz dayı. Sivas'ı başarılı yapabilmek için kendini rezil kepaze ediyor demeye getiriyosan ne diyelim, başarılar dileyelim o zaman hocaların hocasına. İzlemesi çok eğlenceli ama.

pi dedi ki...

"aptal" çok terbiyesizce bir yorum olmuş bana kalırsa.

söz konusu ekonomik güçle takımını buralara getirebiliyorsa bir adam, kusura bakmayın ama en azından aptal değildir. ne kadar çok seviyorsunuz herkese bir takım yaftalar bulmayı, etkiketleyip kendinizce kategorilendirmeyi. belli bir işin içinde olan, alanında uzmanlaşmış kişilere zerre kadar saygınız yok. Hani bir ara bir reklam vardı ya, "ağzı olan konuşuyor" diyorlardı. Aynen öyle işte.

Eleştirilerinize hiç bir şey demiyorum. İstediğiniz kadar eleştirin. Oturun 4-3-3'ün, total futbol'un, 4-4-2'deki beklerin sahip olması gereken özelliklerin, iyi bir 4-1-3-2'nin sahaya nasıl yansıtılabileceğini ballandıra ballandıra uzmanıymış gibi anlatın. Okur, bir şeyler öğrenir, eyvallah der yolumuza gideriz.

Ama "aptal" demek haddiniz değil.

Dayı.

bıyığım var dedi ki...

Niye saygım olsun ki? Ben adamın yaptığı işi sorgulamıyorum burada (helal olsun ya ona ne diyebilirim?), söylemlerini, saçmalıklarını sorguluyorum. Ben adamın karakteri acaip diyorum sen saygı duy diyorsun. Neden ki? Bak ne demişim yukarıda; başarılı olmakla doğru karakterli olmak farklı şeyler demişim.

Hala "yok ama adam başarılı" denirse ingilizce falan anlatmaya çalışayım bu sefer.