2 Ağustos 2009 Pazar

Blog yazarları ne diyor?


Bugün milliyet'in pazar ekinde bloglar ile ilgili bir yazı var. Sağolsular bizim de fikirlerimizi almışlardı ve yayınlamışlar. Böyle bir yazıyı sayfalarına taşıdıkları için Bade Gürleyen'e teşekkür ediyoruz. Yalnız sorulan sorulara verdiğimz yanıtları sayfaya taşımak için kısaltma ihtiyacı duymuşlar. Hani medyada ünlü birisinin ağzından çok duyarsınız ''Sözlerimi çarpıtmışlar. Röportajın bir orasından bir burasından kesmişler yayınlamışlar''. Biz de ufak da olsa böyle bir yanlış anlaşılma ile karşılaştık. Doğrusunu yazalım da yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim.

Bize sorulan soru şu şekildeydi; ''Ne tür haberler daha çok ilgi görüyor?''
Bizim verdiğimiz cevap; ''Benim bu zamana kadar bloglarda gözlemlediğim kadarıyla magazin haberleri ağırlıklı olarak ilgi çekiyor. Türkiye'de ki futbolcuların magazinsel haberleri çok çıkmıyor. Bu nedenle İngiltere ve İtalya kaynaklı magazin haberleri dikkat çekiyor. Yalnız biz çok fazla magazinsel haberlere yer vermiyoruz. Bu aralar Avrupa futbolundaki transfer geçişleri çok ilgi görüyor. Transfer dönemi bitince de Türk futbolu üzerine yaptığımız yorumlar ilgi görecektir. Avrupa futbolunda verdiğimiz haberler daha çok bilgilendirici düzeyde oluyor. ''
Gazetede ki cevap; (verdiğimiz diğer cevaplarla birleştirilerek) '' Fenerbahçe yazılarımız herhalde yüzde 30’luk bir alanı kapsıyor. Dolayısıyla Fenerbahçeli taraftarlar daha çok ziyaret ediyor. Özellikle de İngiltere ve İtalya kaynaklı magazin haberleri dikkat çekiyor'' :)

Görüldüğü gibi bizim söylediklerimize tamamen ters birşey ortaya çıkmış. Bunu zehir zembelek bir açıklama yapıp insanları kırmak için yapmıyorum. Sadece belki bu yazıyı okuyup, belki blogumuza giripte bu tarz haberleri çok fazla göremeyecek okurlar için yazıyorum. Yoksa iyi bir şey işte gazeteye bizleri yazmışlar, bloggerları bilmeyen kişilere tanıtmışlar. Tekrar teşekkür ediyoruz kendilerine. Ayrıca Arda ve Sabri fotoğrafı ile süsledikleri sayfayı kınıyorum. Arda'nın yanına bi R.Carlos iliştirselermiş keşke :)

habere buradan ulaşabilirsiniz...

4 yorum:

pclion dedi ki...

Benim de sadece hitlerle ilgili verdiğim veriyi koymuşlar, halbuki ben her soruya en az iki paragraf cevap yazmıştım. :) Normal ama, daha fazlasını beklemek hata olur. Vuruş sayısının kısıtlı olmasından kaynaklanıyor biraz da...

Adsız dedi ki...

ilker bi gün seni televizyonda yorum yaparken de görürüz inşallah.

Yasin

İlker Yılmaz dedi ki...

valla bana hakim tepe'de ki muhabbeti özlettin. keşke erivan'a karşı bir yandan çekirdek çitleyecek, bir yandan muhabbet edecek vakitte beraber olsaydık.

Adsız dedi ki...

keşke. o kadar abuk sabuk adam arasında futbol muhabbeti yapabilen bi adamın kıymetini bölüğe gidince daha ii anladım. yolun buralara düşerse beklerim ama. Bursa - yalova buralardayım.