7 Ağustos 2009 Cuma

Avrupa Ligi 3.Ön Eleme Sonuçları


Avrupa Ligi 3. ön eleme maçlarında büyük bir süpriz yaşanmadı. Athletic Bilbao ilk maçta kendi evinde Young Boys'a yenilmişti ama 2. maçta deplasmanda 2-1 kazanarak telafi ettiler ve tur atladılar. Ülkeler bazında bakarsak, Avusturya(3), Türkiye(2), İsrail(2), Çek Cumhuriyeti(2), Slovakya(2), Romanya(2), Hollanda(2), Danimarka(2), Ukrayna(2), Sırbistan, Azerbaycan, Polonya, Norveç, Bulgaristan, Yunanistan, İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, İtalya, İsviçre, İspanya, İsveç takımları tur atlamış.

Hırvatistan(3), Portekiz(2), Kıbrıs Rum Kesimi(2), Norveç(2), İsveç(2), Polonya(2), Finlandiya(2), Sırbistan(2), İskoçya(2), Gürcistan, Karadağ, Makedonya, İsrail, İrlanda Cumhuriyeti, Slovenya, Litvanya, Bosna-Hersek, Danimarka, Rusya, Macaristan, Bulgaristan, Belçika, İzlanda, İsviçre, Liechtenstein takımları ise elenmiş.

Coğrafi olarak biraz çıkarım yaparsak; İskandinav takımlarından 4'ü tur atlarken, 8 tanesi elenmiş. Aynı şekilde Balkan ülkelerinin de 4'ü tur atlamış ama 8'i elenmiş. Hırvatistan'ın 3, Portekiz'in de 2 takımın elenmesi göze çarpan diğer hususlar. Sizin de çıkarımlarınız varsa yorum kısmına ekleyiniz.

Düne göre bugün Avrupa kupalarında daha heyecanlı bir gün olacak. Çünkü kura çekimi var. Kura çekimleri her zaman heyecanlı olmuştur. Sabırsızca ekran karşısında beklenir ve kendi takımımız kurada çıkınca hemen rakip nasıl bir takım diye internete girilir. Yöneticiler, yorumcular ne diyecek diye zapın dibine vurulur. Saat 13:00 de Şampiyonlar Ligi play-off, saat 14:30 da Avrupa Ligi play-off kuraları çekilecek. uefa.com'dan takip etmek mümkün. İnternette Star'ın yayın akışında gösterilmiyor. Star Tv muhtemelen Avrupa Ligi kura çekimini verir ama sadece Şampiyonlar Ligi kura çekimini mi verir bilemem.

kura çekimi;
http://www.uefa.com/live/competitions/uefacup/draw/2010.po/draw_basic.html

4 yorum:

ca2387 dedi ki...

Portekiz takmilarinin elenmesi ulkeler siralamasi icin bizim cok isimizi geldi.Insallah takimlarimiz cok puan toplayip Portekizi geride birakiriz.

baldur dedi ki...

uefa.com'da yayınlananan grafiksel kura çekiminin linkini biri bulabilip buraya yazabilir mi ya, ben bir türlü bulamadım da.

Adsız dedi ki...

Futbol İzleyicileri Sizin Köleniz Degildir

Basta futbolu yönetenler olmak üzere kulüpler‚ emniyet güçleri‚ basin ve futbolun tüm unsurlari tarafindan sadece "gelir elde edilecek tüketiciler" olarak görülen; zaman zaman da bazi olumsuz sahneler öne çikarilarak neredeyse "terörist" muamelesine maruz birakilan taraftarlar‚ diger tüm unsurlar Federasyonlarda temsil edilirken‚ kendilerine bir yer bulamamislardir.

Bunun dogal sonucu olarak‚ taraftarlarin yasadigi sorunlar Federasyonlar bünyesinde tartisilamamis‚ gerçek öznenin kendisini ilgilendiren konular hakkindaki görüsleri ve sorunlara yönelik çözüm önerileri gündeme getirilememistir. Bu nedenle‚ çözümü mümkün pek çok konu kangren halini almis ve taraflari farkli kutuplara itmistir.

Deplasman biletleri konusu da -bilhassa bazi "Anadolu kulüpleri" tarafindan- istismar edilen önemli bir konudur.

Anayasa ve yasalarla güvence altina alinan‚ esitlik ve adalet kavramlariyla korunan bir hak suistimal edilerek‚ rakip takim taraftarindan haksiz kazanç elde edilmek istenmektedir.

Son olarak Denizlispor yonetiminin Denizlispor-Fenerbahçe karsilasmasinin rakip taraftara ayrilan bölüm için bilet fiyatlarini 100TL olarak belirlemesi‚ taraftarlarimiz arasinda infial yaratmistir.

Kendi taraftarlarina sezonluk kombine bileti için belirledikleri bedeli bir maç için istemektedirler.

Söz konusu yöneticiler yasa ve yönetmeliklerle sinirli bir alanda faaliyet gösterdiklerini unutmus‚ her istediklerini‚ istedikleri biçimde yapabileceklerini düsünmektedirler.

Türkiye Futbol Federasyonu´nun buna seyirci kalmasi bir ilgisizligin göstergesidir.

Taraftarlara yönelik türlü sinirlandirmalari yetkileri geregi kurallastiranlarin‚ sira taraftar haklarina gelince bilgisizlik‚ çaresizlik ve vurdumduymazlik içinde olmalari düsündürücüdür.

Bu çerçevede biz Fenerbahçe Taraftarlari‚ basta Fenerbahçeliler olmak üzere futbolseverleri; taraftari yolunacak kaz gibi gören bu ve benzeri uygulamalari kinamaya ve protestoya davet etmekteyiz.

Çok sayida taraftarimizin takiminin yaninda olamamasina neden olacak‚ bu fahis fiyat uygulamasi nedeniyle ilgililer hakkinda yasal yollara basvuracagimizin da bilinmesini istiyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu´nu ise‚ önce bu tarz uygulamalari gerekli tedbirleri alarak derhal durdurmaya‚ sonrasinda ise futbolun en temel unsurlarindan biri olan taraftar temsilcilerinin Türkiye Futbol Federasyonu´nda temsili için olmasi beklenen çalismalari yapmaya davet ediyoruz.

Spor kamuoyuna saygiyla arz ederiz.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI

GFB

KFY

GRUP CK

1907 UNİFEB

GRUP LACİVERT

Vamos Bien

Grup İzmir

Sari Lacivert Dernegi

FeDeR (Fenerbahçeliler Dernegi)


www.vamosbien.net

Sencer Yücel dedi ki...

@baldur: kura çekimi başladığında uefa.com ana sayfasından ulaşabilirsin.