13 Ağustos 2009 Perşembe

55

Yıl 2005, mevsim kış. Bir hafta sonunu kuzen ile evde geçiriyoruz. Ziyadesiyle canımız sıkılıyor. Birden yürü gidelim Galatasaray maçına dedim. Galatasaray Gaziantepspor ile oynuyordu ve ben Gaziantep'ten mutlak puan bekliyorum. Kuzen Galatasaray'lı olduğu için itiraz etmedi ve otobüse atladığımız gibi Mecidiyeköy'ün yolunu tuttuk. Hava soğuktu ve yolda kar atıştırmaya başladı. O zaman anlamıştım Mecidiyeköy'ün gerçekten yüksek bir yere konuşlanmış olduğunu. İnönü'de veya Şükrü Saraçoğlun'da kar yoksa Ali Sami Yen'de de olmayacağı anlamına gelmez. Her neyse geldik gişelerin önüne fiyatlara bakınıyoruz. Eski açık 8 milyon, yeni açık 13 milyon. Diğer fiyatlara bakmadık bile. Yeni açıktan aldık 2 bileti. Hasan Şaş'a edilen küfürler eşliğinde maç 5-1 Galatasaray'ın galibiyeti ile bitti. Dolayısıyla umduğum kadar zevk alamadım maçtan. O gün o maçı izlememin tek sebebi maçın zevkli geçeceğini düşünmem, gitmemin tek sebebi ise cüzi bilet fiyatları.

Bu pazar günü Fenerbahçe Sivasspor ile oynayacak. Sivasspor'un her ne kadar sıkıntılı olduğunu bilsek de futbolseverler tarafından izlemeye değer görülecek bir maç. Kale arkası fiyatları açıklandı. 55 lira talep ediyor bu maç için Fenerbahçe yönetimi. Geçen sene de 44 ytl talep etmişlerdi. Sezon başındaki tepkilere rağmen değişen hiç bir şeyin olmadığını görüyoruz. Yönetim derse ki ''Yahu bizim stadyumun üstü kapalı kar gelmez kafanıza. Hem ısıtma sistemi de var üşümezsiniz. Ayrıca şöyle konforlu, böyle kolaylığı var'' gibi bir beyanatla karşıma çıksa benim için farketmez. Ayrıca milyonlarca Fenerbahçe taraftarı için de fark etmez. Ben o stadda girip maçı izleyim de nasıl olursa olsun izleyim. Eminim milyonlarca Fenerbahçe'li bunun derdinde. Konfor arayana sen yine sun yeniliklerini, sat fahiş fiyattan biletini. Bir gün benim de çok param olsa bakmam heralde locanın fiyatına, alırım locadan biletimi.

Geçen sene de aynı politika eleştirilmişti. Bu sene bazı şeylerin değişiceğine gerçekten inanmıştım. Görüyorum ki değişmeyek ve bu sistem böyle devam edecek. Seneye 65 tl olacak bu tribünün fiyatı. Ondan sonraki sene 75 tl. Türkiye'de ki bir çok insanın sosyal eğlencesi giderek pahalaşıyor. Öyle ki Avrupa'da ki emsallerinin de üzerinde bir fiyat politikasıyla. Önümüzdeki haftalarda bir yönetici stadda ki boşlukları kastederek taraftara hangi yüzle serzenişte bulunabilir acaba. Şu günlerde benim gibi bir çok insan çeşitli dertlerden muzdarip. En büyük zevkimiz de bu şekilde baltalanınca iyice canım sıkılıyor. Blogda önümüzdeki aylarda daha alternatif konular işleyebileceğimizi söyleyebilirim.

3 yorum:

meaglin dedi ki...

abicim ben 17 yaşındayım ve istanbulda oturmama rağmen Saraçoğluna şu yaşıma kadar 2 defa gidebildim . Hem okullar açılmamışken hem de Sivas gibi izlenmeye değer bir takımla maç varken maça gitmeye karar verdim . Ben harçlıklarımdan biriktirip maç parasını çıkartıyorum.Bu maça 55 lira verirsem ben evime nasıl dönerim . Hadi döndüm bir dahaki maç için yine 1 sene para mı biriktirmem lazım. Fb yönetiminde ben de bu sene değişiklikler bekliyordum sene başında evet değişim oldu fakat beklediğimiz gibi olmadı.Dedemin,babamın anlattığı "halkın takımı Fenerbahçe" yi ortadan kaldırmak için büyük değişim var ne güzel dimi??

oddy dedi ki...

geçen yıl 32000 satılan kombine, bu sene 22 binde kalınca taraftarı kombine almaya zorlamak için yapılmış bir hareket olduğu kanısındayım.Ya da öyle umut ediyorum. Öte taraftan 33-44-55 diye giden bir kötü sicil var. geçen sene yapılan % 33 lük bir zam ve bu sene % 25 lik bir zam. İki kere üstüste %0 zam almış biri olarak neye % 25 zam gelmişte buna geliyor. kombine satışı bittikten sonra belediye maçında fiyatlar iner heralde. inmezse sadece bu sene değil gelecek nesillerde kaybedilir.

UÇAN SALİH dedi ki...

bi şey yapmalı...