13 Ağustos 2009 Perşembe

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

Dün oynanan hazırlık maçlarının yanında 5 grupta 5 maç daha oynandı. Fırtınanın esas kopacağı maçlar Eylül ayının 5. ve 9. günlerinde oynanacak.

3. Grup

Slovenya : 5-0 : San Marino

Süpriz gelişti bu lig. 5 Eylül'de Polonya Kuzey İrlanda ile karşılaşıcak, Çek Cumhuriyeti ise Slovakya ile deplasmanda oynayacak. Polonya ve Çek Cumhuriyeti kader maçlarına çıkıyorlar. Dün oynanan hazırlık karşılaşmalarında Polonya Yunanistan'ı güzel bir futbolla 2-0 mağlup ederek umut verdi.










4. Grup
Azerbaycan: 0-2 :Almanya

Almanya henüz gruptan çıkmayı garantilemedi ama çok avantajlı. 5 Eylül'de Rusya Liechtenstein ile Azerbaycan da Finlandiya ile karşılaşacak. 10 Ekim'de Rusya evinde Almanya ile karşılaşacak. O maç birincilik maçı olabilir.









6. Grup
Beyaz Rusya: 1-3 : Hırvatistan

Neden ismini Beyaz Rusya olarak belirlediğimiz ülkeye bazı spikerler hala Belarus der anlamış değilim. Kelime israfından kaçınıyoyorlar heralde. Grupta Beyaz Rusya önemli bir fırsatı kaçırdı. Hırvatistan maçını kazansalardı 1 maçları eksik olduğu halde 2.liğe yerleşeceklerdi. 5 Eylül'de bu sefer Hırvatistan deplasmanına gidecekler. Dünya Kupası için pek şansları kalmadı artık. Ukrayna'nın 2 Andorra maçı hala cepte. Diğer maçları ise deplasmanda Beyaz Rusya ve evinde İngiltere maçları. Hırvatistan ise Beyaz Rusya ile evinde, İngiltere ve Kazakistan ile deplasmanda oynayacak. İngiltere'nin lider çıkacağı grupta Ukrayna ile Hırvatistan'ın şansarı eşit. 2'li averajda Ukrayna önde.










7. Grup
Faroe Adaları: 0-1 :Fransa

Koskoca Fransa ite kaka ilerliyor ve Domenech hala görevde. Gol kralı Gignac ile geçtiler Faroe Adaları'nı. Romanya evinde hem Litvanya'ya hem de Sırbistan'a yenilerek havlu attı. Litvanya bu grupra süpriz yapabilirdi ama onlar da evinde hem Romanya'ya hem de Fransa'ya yenildi. Değişik maçlara sahne olmuş bir grup. Sırbistan 5 puan önde ama maç fazlası var. Lider 9 Eylül'de Sırbistan ile Fransa maçında belli olur.









9. Grup
Norveç: 4-0 :İskoçya

Norveç tamam mı devam mı diyeceği maçı oynadı ve 4-0 kazandı. 31. dk da İskoçya kırmızı kartla 10 kişi kalıca bu rahat skora imza attılar. 3. takım arasında ki müthiç çekişme devam ediyor. 5 Eylül'de İskoçya-Makedonya ve İzlanda-Norveç maçları var. 9 Eylül'de Norveç-Makedonya, İskoçya-Hollanda ile maç yapacak. İkincilik tahmini vermek zor.

3 yorum:

baldur dedi ki...

tahminimce o gruptan, iskoçya-makedonya maçının galibi çıkar gibime geliyor.

sarkık libero dedi ki...

biz çılgın türkler bu turnuvada kimi destekleyecez acaba.

Protanopia dedi ki...

O ülkenin adını Beyaz rusya olarak belirledik ama daha sonradan o ülkenin isteği ile değiştirildi. Artık resmi olarak, haritalarda falan Belarus oldu o ülkenin adı.