14 Şubat 2011 Pazartesi

Fenerbahçe 2 - 0 Kayserispor



Sevgililer gününde aşıklar buluşmuş, taraftar sevdiğini yalnız bırakmamış, tribünleri doldurmuştu. Rakip de ligin iyilerinden Kayserispor olunca açıkçası güzel bir maç bekliyordum. Öyle de oldu.
Aykut Kocaman, sakatlanan Emre’nin yerine klasik dizilişini bozmamış, sadece taşların yerini değiştirmişti. Haftalar sonra Özer’i ilk 11’e alıp sağ kanada yerleştiren Kocaman, Mehmet Topuz’u da orta sahanın göbeğine yerleştirerek başladı.
Son günlerde gözleri gülen Fenerbahçe, maça tam saha presle başladı. Henüz 3. dakikada bunun meyvesini yerken, Mehmet’in yerden ortasına Niang dokunarak ağları havalandırdı. Erken golle tribünler de coşarken ibre, artık sarı-laciverte tüm gücüyle dayanmıştı. Buna rağmen orta sahada bazen top kaybı yapılıyor, Kayserispor yetenekli ayaklarıyla pozisyona giriyordu. 14’te ikinci yarının flaş transferlerinden Amrabat, hatayı değerlendirip ceza sahasını şöyle bir harmanladı fakat pas mı, şut mu belli olmayan vuruşunda top dışarıya çıktı. Bu dakikadan sonra karşılaşmada tempo düşerken Fenerbahçe, yavaş yavaş kaleye yükleniyor, çok da tehlikeli olmasa da pozisyonlar bulmayı beceriyordu. Sanata'nın da sakatlanması Kayserispor'un ritmini oldukça bozdu.
İkinci yarıda mücadele üst düzeydeydi. Fenerbahçe bu ligin en çok koşan, mücadele eden, direnç gösteren takımına karşı aynı kararlılıkla cevap vermeyi başardı. Pek tabî ki yetenekli ayaklar sarı-lacivert olunca skorun kendiliğinden geleceği belliydi. İkinci gol işte buna örnek. Lugano'nun golü artık maçı çok daha kolay bir hâle soktu.
Bu maçın aslan payını Mehmet Topuz’a vermek lâzım. Özellikle ligin ikinci yarısı ile birlikte Kayserispor günlerini hatırlattı. Bugün Emre’nin yokluğunda büründüğü orta sahadaki köprü vazifesini elinden geldiğince yerine getirdi. Yeni Uchemiz olan Yobo, yine parlayan isimlerden biriydi. Soğuk kanlılığı ve kademeye girişi eski Nijeryalı’yı tekrar yâd etmemizi sağladı. Özer ise ne gariptir ki bunca yeteneğine rağmen takımın bal yapmayan arısı görünümünde. Oynadığı süre içerisinde maçın en fazla koşan ismi ama verebildikleri çok az. Anlaşılan o ki sakatlıklar çok etkiliyor Özer’i.
Fenerbahçe iyi bir yola girdi. Aykut Kocaman’ın istediği gibi savaşan, hızlı oynayan, bol pozisyon bulan bir ekip görünümüne yavaş yavaş girmeye başlıyorlar. Elbette şu anki görüntü yeterli değil. Kayserispor’un ise bugün yapabileceği çok bir şeyi yoktu. Belki daha iyi olabilirdi ama karşısında çok iyi bir takım buldu. Kolay kolay üst sıralardan düşmezler.

Hiç yorum yok: