17 Kasım 2010 Çarşamba

River Plate 1 - 0 Boca Juniors

Malaesef ülkemizde Arjantin Ligini yayınlayan kanal olmadığından gözlerden ırak, gönülden de ırak şekilde takip ediyoruz. Lakin söz konusu El Superclasico olunca kıpır kıpır olmamak elde değil. Hem Boca Juniors, hem River Plate bu sezon ligde pek iç açıcı bir performans sergilemiyor. Öyle ki River Plate yıllardır süregelen başarısızlığı nedeniyle küme düşme hattına bile yaklaşmış durumda (Arjantin'de küme düşme son 3 sezonun puan ortalaması ile belirleniyor). Bu rağmen derbi derbidir dedik ekranın karşısına kurulduk.

El Monumental'de henüz 3. dakika oynanırken River Plate Pavone ile ciddi bir şekilde gole yaklaştı. Buna rağmen maç temposuzdu. Riquelme 10. dakikada değiştirilmesini istedi ama sanırım dayanacağını düşünerek ilk yarı sonuna kadar sahada kaldı. Hemen ardından da ilk sürtüşme yaşandı. Jesus Almeyda ile Mendez arasındaki sürtüşmeyi hakem sarı kart ile sakinleştirince maçın genelinde pek elektirklenme olmadı. River Plate yavaş yavaş temposunu artırırken, pozisyonlar da ardı ardına gelmeye başladı. 15 ile 30. dakikalar arası River Plate bir çok kez gole yaklaştı. Hele ki 30. dakikada Ortega'nın klas bir vücut çalımı ile içeriye süzülüşü izleyenleri mest etti. İlk yarının sonlarına doğru Boca dengeyi kursa da Martin Palermo'nun mucizevi bir şekilde orta sahadan kafa golü atmadığı takdirde golün geleceği de yoktu.


İkinci yarıda Riquelme de çıkınca tatsız derbi devam etti. 54. dakikada River'in tüm duran toplarını kullanan Erik Lamela kornerden Maidana'yı gördü ve River öne geçti. Maidana Boca'nın parlatıp Matalist Kharkiv'e sattığı bir isim. Bu yaz River'e transfer oldu. Golden sonra tempo artsa da fazla sürmedi. 71. dakikada Ortega çıkıp Buonanotte girince tempo biraz artar diye heyecanlandım açıkçası ama ne fayda. Arjantin'in sıradan 2 takımı görüntüsü veren maç klasik mücadeleci ama temposuz bir şekilde sona erdi. Derbi heyecanını bize en iyi hissettiren fotoğraf makinelerinden çıkan karelerdi.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sacma sapan ligin balon derbisi , oyunculara bakıyorsun sankı jubile macı gibi almeyda dan palermoya ortegaya neyse lig e gelelim hayatımda gördügüm en igrenc sistem deplasman yok tek kademeli yaz ligi var kıs ligi büyük takımlar düsmesin diye 3 yılın ortalaması alınıp en kötü takımlar play of macı yapıyorlar yoksa river boca macımı kalırdı river kac kere düsme potasındaydı taraftar organızasyonu acısından güzelligi var bu derbinin bana göre sıradan bir mac arjantinde her tribün aslında oyle . Milan - inter / Lazio - Roma gerisi yalan