25 Kasım 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Notları #5. Hafta


- Real Madrid'den başlayalım. Şüphesiz bu haftaya damga vuran olaylardan biri Xabi Alonso ve Sergio Ramos'un bilinçli kart görmeleriydi. Futbol tarihi buna benzer bir çok kart görmüştür, kaçını yazmıştır bilinmez. Ama bu kadar da altı deşilmememiştir. Bu olayın bu kadar konuşulmasının başlıca sebebi elbetteki Mourinho. Nam-ı diğer "special one"ın anlattığı yalanı yemedik tabi ki. Ben Mourinho'yu severim de bazen zıvanadan çıkıyor. Hele ki kartı gören iki arkadaş nasıl böyle amatörce görmeyi becerdiler hayret. İnsan bi faul falan yapar yahu.

- Bazen ne kadar zorlarsan zorla olmuyor. Hapoel'in Benfica'yı 3-0 yenmesi aklıma birkaç yıl önceki Arsenal - CSKA Moskova maçını getirdi. Orada durum biraz daha farklıydı. Arsenal'li futbolcular kulübü kuranlara nazire yaparcasına rakibi top atışına tutmuş ama maç 0-0 bitmişti. Benfica da bu maçta sayısız gol fırsatı yakalamış. Tam 21 kez köşe vuruşu kullanmışlar. Maç da şaka gibi 3-0 bitmiş. Olayın vahameti büyük. Benfica elenmiş oldu Şampiyonlar Ligi'nden.

- Roma Olimpiyat Stadında son yılların en güzel geri dönüşlerinden biri yaşandı. Son haftaların formda golcüsü Gomez'in golleriyle 2-0 öne geçen Bayern, ikinci yarıyla birlikte Roma'nın gladyatörlerine karşı koyamadı. Roma puanını 9 a çıkardı. Basel 6 puanda. İkili averaj Basel'den yana. Son maçlarda Roma, Romanya deplasmanına, Basel Almanya deplasmanına çıkacak. Kısacası bu galibiyet Roma'ya 2. tur kapılarını sonuna kadar açtı. Grupta iddiası kalmayan Cluj'dan 1 puan alsa kafi.

- Rooney Şampiyonlar Ligi'nde en son ilk maç olan Rangers maçında oynamıştı. Wigan karşılaşmasında da sonradan girerek açtığı yeni sayfada girişe başlamıştı. Bugün penaltıdan da olsa attığı gol ile girişi tamamladı. Sonucu yıllar sonra görmek dileğiyle gelişmeleri bekliyoruz.

- Şampiyonlar Ligi'nde ev sahibiyseniz rakip kim olursa olsun ibre size terslenmez. Maç öncesi seramoninin getirdiği gazdan mıdır bilmem ama bu böyledir. Braga evinde Arsenal'i 2-0 ile geçti ve puanını 9'a yükseltti. Fakat bu gruptan çıkması için kendisine mucize gerekiyor. Bu gruptaki diğer takım Shakhtar ise Partizan'ı deplasmanda yenmeyi başararak gruptan çıkmayı büyük olasılıklar garantiledi.

- İkinci tura çıkmayı garantileyen takımlar şöyle; A grubu; Tottenham-İnter, B grubu Schalke-Lyon, C grubu; Man.Uni.-Valencia, D grubu; Barcelona, E grubu; Bayern Münih, F grubu; Chelsea-Marsilya, G grubu; Real Madrid-Milan...

Hiç yorum yok: