7 Kasım 2010 Pazar

Lazio 0 - 2 Roma

''MI HAI REGALATO UN SOGNO ALEKSANDAR TI AMO'' - Bana bir rüya hediye ettin Aleksandar, seni seviyorum -
Vucinic de golü geçen haftalarda doğan oğluna hediye etti.
İlk yarıda ne olduysa hep zaman zaman oldu. Roma baskı kurdu ama zaman zaman, Lazio baskı kurdu ama zaman zaman, gol pozisyonları oldu ama zaman zaman. Oyun 1 kere maçın başında elektriklendi, ona da hakem hemen önlem aldı. Maçın başında Roma baskın başladı ama pozisyonu yoktu, sonrasında Lazio baskısını arttırdı ve önemli gol pozisyonları buldu. İlk yarının son 10 dakikasında da Roma etkili oldu. Açıkçası kötü bir ilk yarıydı.

İkinci yarı penaltı golüyle başladı. Net penaltıydı. Simplicio'nun sert şutu Lichtsteiner'in eline çarptı. Hatta o kadar sert bir şuttu ki Lichtsteiner elinden sakatlandı. Borriello penatıyı kötü kullandı, Muslera'nın kurtarması muhtemeldi ama inançsız bir şekilde atladı topa. Bu dakikadan sonra Lazio'nun kurduğu baskı ile maç derbi temposuna ulaştı diyebiliriz. İlerleyen dakikalarda Simplicio'nun ve Foggia'nın şutları direkte patladı. Derby della capitale maçlarının baş aktörü Rocchi bugün çok kötü günündeydi. Hiçbir katkı veremedi takımına. Yerine giren Zarate de etkisizdi. Hernanes 2 net pozisyonu harcadı. Değerlendirse bugün maçın yıldızı olacaktı. Floccari ise çabalamasına rağmen etkili olamadı. Roma'da ise defans hattı bir hayli başarılıydı. Menez'in çıkmasından sonra Simplicio hücum ile olan bağlantıyı kurmaya çalıştı. Harkulade değildi ama iyi oynadı. Maçın yıldızı şüphesiz Vucinic oldu. Attığı golü de geçen haftalarda doğan oğluna ithaf etti.

Totti maçtan önce ''Lazio kazanır, golü de penaltıdan Floccari atar'' demişti. Totti'nin totemi tuttu. Roma 2 penaltı golüyle maçtan galip ayrıldı. Ranieri'yi hiç sevmem. Geçen yıl bu blogda kendisinden özür dilemiştim. Geçtiğimiz haftalarda da o özrümü geri aldım. Şimdi ne diyeceğimi bilemiyorum ama bence kötü hoca.

52. dk Borriello (pen) 0-1
87. dk Vucinic (pen) 0-2

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cok bal a kazanılmıs bir roma galibiyeti oldu lazionun verilmeyen penaltılarından bahsetmemissin bir hakem faciası vardı lazio adına romanın ikinci penaltısından önce baptista faul yaparak aldı topu cok net bla bla bla Lazio bu sene baya umut veriyor ilk 4 de bitirir bana göre romada ilk 6 gibi

İlker Yılmaz dedi ki...

@adsız
genelde hakem hakkında fazla yazmıyoruz. ilk penaltı pozisyonunu yazdığımız gibi ufak tefek değindiğimiz oluyor. merak ediyorsan ufak bir yorum yapayım. son dakikalardaki simplicio'nun pozisyonu bence de penaltıydı ama zaten maç 2-0 dı o anda. ceza sahası içindeki pozisyonda mauri biraz atladı gibi. bence bariz bir çekme yoktu. ben de vermezdim. 2. penaltı öncesinini de hatırlayamadım malesef.

Adsız dedi ki...

2. penaltı öncesinide söyle gösterelim ozaman

http://sololalazio.blog.tiscali.it/2010/11/07/lazio-roma-0-2-la-lazio-perde-il-derby-di-rigori/

baptistanın itmesi sonucu iki laziolu carpıstı , roma lehine bir mac oldugu asikar