25 Kasım 2010 Perşembe

Bu kadarını beklemiyorduk

Bursaspor 5. Şampiyonlar Ligi maçında fark yerken, bu kez gol atmayı başardı, 6-1. Skoru geçen haftalarda yaşanan Bursaspor TV sunucusu hanım ile Trabzonspor arasında ilintiliyebilirsiniz ama ben pek bu konu üzerinde durmak istemiyorum. Hem Bursaspor yönetimi de bu saçma hadiseden dolayı özür de diledi.

Bursaspor'un Şampiyonlar Liginde oynadığı maçlardan sonra üstüne basarak söylediğim şey takımın tecrübesizliğinden çok hocanın tecrübesizliğiydi. Ertuğrul Sağlam hakkında ben hala emin değilim. 27 yıl aradan sonra bir Anadolu takımını şampiyon yaptı ama evet, hala emin değilim. Bursaspor ciddi ataklar yiyerek başladığı maça ısındı ve pozisyonlar buldu. Hele Sercan'ın o aşırtma vuruşu. O pozisyon öncesinde de süratini ve inatçılığını gösterebildiği bir pozisyonu da vardı. Eğer golü atabilseydi Bursaspor'dan çok kendine fayda sağlayacaktı. Peki Bursaspor'un penaltı golünden sonraki düşüşüne ne demeli.

Schuster 60'ların futbolu oynanıyor bu ligde dedi. Ben 90 dan sonrasını biliyorum, gerisini bilmem ama Fenerbahçe'nin 2008'de cl'de çeyrek final oynayan yavaş, ayağa pas yapan, sabırlı futbolu hangi yıla ait olursa olsun şu futbola tercih ederim. Günümüz futbolunda futbolcudan çok hocada bitiyor iş. 2 yıldır takımın başında bulunan kenardaki adam ne yapıyorsa, takım da aşağı yukarı o kadar oynar. Ertuğrul Sağlam bir ara UEFA'nın gelecek vaadeden hocalar listesinin başlarındaydı. O liste hala duruyor mu bilmem ama hocanın bir hayli yavaş geliştiğini belirteyim ben. Elinin altında her yönüyle diğer Anadolu takımlarından üstünlüğü olan bir takım varken ve bu noktalara kadar da ilerlemişken kaçırmasın bu fırsatı. Umarım ileride Şenol Güneş gibi futbol dersi verir bize. 

2 yorum:

Skywalker dedi ki...

Yazida katilmadigim nokta, hocanin tecrubesizligi. Ertugrul, Metalist'dan 4, Liverpool'dan 8 yiyerek gayet bir tecrube sahibiydi. Lokal ligde goklere cikarilan hoca, Avrupa'da basarisiz olunca basin ses cikarmiyor. Cunku 3 buyukler gibi rating yapamazlar. Unijera'nin hocasi, Anortosis'in hocasi da tecrubeli degildi hem de ilk kez katilmislardi, ama Unijera 8 puan topladi renktas.

Ashita he Free Kick

İlker Yılmaz dedi ki...

@skywalker
Çok farklı düşünmüyoruz aslında. Ben de mağlubiyetleri takımın tecrübesizliğine vurmanın yersiz olduğunu anlatmaya çalışıyordum.