9 Nisan 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final - İlk Maçlar


Bu sene Şampiyonlar Ligi'nden 2 beklentim vardı. Biri yıllar sonra tekrardan bir Barcelona - Chelsea eşleşmesi izlemek, diğeri ise Manchester United ile Barcelona'yı finalde karşı karşıya görmek. İlki gerçekleşti sayılır. İkincisi için ise bir kura engeli yok.

Mourinho - Rijkaard eşleşmesinin yerini tutmasa da futbol olarak aynı tadı verecek bir eşleşme olur Chelsea - Barcelona. Barcelona şu anki yapısıyla zor durdurulur bir takım. Rakip takıma şans tanımayan, skoru kendilerinin belirlediği bir futbol oynuyorlar. Bu durumu sarsabilecek nadir takımlardan biri Chelsea. Muhtemelen yine klasikleşen bir teknik - güç karşılaşması izleyeceğiz.

Hayal ettiğim finalin sağlam adayı olan Manchester United, ilk maçta sıkıntılı sinyaller verdi. Ligde Liverpool'un nefesiyle enseyi ısıtan Manchester direklerden dönüyor. Porto'yla Old Trafford'da 2-2'lik beraberlik pek ideal bir sonuç değil. Bana göre yine Manchester turu geçer desem de bu zamandan sonra Porto'nun içerde turu alması büyük sürpriz olmaz. Gerçi Porto'yu bu sene yarı finalde görmek sürprizlerin en büyüğü ama futbolun güzelliğine veriyoruz bunu.

Villarreal yine evinde yenilmedi. Sonucunu net şekilde kestiremediğim bir eşleşmeydi ama özellikle Cazorla'nın sakatlığı, çoğu kişi gibi benim de Arsenal'i favori olarak görmemi sağladı. Muhtemelen Emirates'de 1-0 veya 2-0 gibi temiz bir skorla turu alacaktır Arsenal.


Villarreal 1 Arsenal 1

Manchester United 2 Porto 2

Barcelona 4 Bayern Munchen 0

Liverpool 1 Chelsea 3


1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was a great Porto´s game and incredible FC Barcelona´s first half.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)