20 Ocak 2011 Perşembe

Roma 2-1 Lazio


Ah ah nerede o eski derbiler denir ya Roma derbisi de öyle bir derbi olma yolunda. Pek çok kişinin farkında olmadığı, artık fazla umursanmayan bir derbi haline büründü maalesef. Güzel futbol seyretmek isteyenlerin ilgi odağında olmadığı kesin. Lakin biz ekran başındaydık. Merak edenlere maçı klavyemiz bastığınca yazalım;
Maç her Roma-Lazio karşılaşması gibi mücadeleci ve sert başladı. Müsabakanın hemen başında Adriano omzundan sakatlanınca tüm ilk yarı gezindi durdu. 18. dakikada Radu, Burdisso'nun suratını dağıtmaya yeltendi ama Arjantinli ucuz kurtuldu. Herhangi bir maç olsaydı büyük ihtimal kırmızı kartın çıkacağı tekmeyi hakem sarı kartla geçiştiriverdi. Totti'nin olmadığı sahada ise bu hereketin hesabını sormak tabi ki De Rossi'nin işiydi. Pozisyon sonrası Romen'e horozlanıp, biraz olsun hırpalamayı ihmal etmedi kaptan. Gol pozisyonunun kısır olduğu ilk yarıda, Lazio tek tük kontra ataklarla rakip kaleyi yoklarken Roma, pek kayda değecek pozisyona girmedi. Hatta Rıdvan Dilmen izlese maçı "Kalecinin kazağı ne renkti Güntekin" diye sormadan edemezdi.
İkinci yarıda Ranieri daha fazla Adriano eziyeti çektirmedi futbolseverlere. Vucinic ve Menez oyuna girerek Roma'yı daha etkin kıldı savaşta. 53. dakikada öyle bir penaltı pozisyonu oluştu ki, zihinlere hemen Real Madrid-Galatasaray maçındaki Raul'un ortasına Suat'ın eline çarpıp çalınan penaltı düdüğü düştü. Meşin yuvarlağı kalenin 9,15 metre uzaklığındaki noktaya koyan Borriello skoru 1-0'a getirdi. Çok değil, dakikalar 57'yi gösterirken de Romalı Juan, Zarate'yi ceza sahasında biçti. Net penaltı... Topun başına geçen Hernanes kaleciyi terse yatırarak durumu eşitledi. Mücadelenin coştuğu, kontrolün biraz olsun kaybolduğu dakikaları yaşarken 77'de Simplicio, Lazio defansının hatasını affetmedi ve tam bir golcü vuruşuyla tüm Lazio severleri çaresiz bıraktı. Kalan dakikalarda keyiften 4 köşe olduk. Lazio umarsızca bastırırken, Roma da Vucinic ve Menez'nin önderliğindeki kontra ataklarla kaleci Berni'yi oldukça rahatsız etti. Maçın belki de en güzel anı 83. dakikada yaşandı. Hernanes'in muhteşem aşırtma pasıyla defansın arkasına sarkan Floccari, enfes bir vole ile kaleyi yokladı ama top auta çıktı. Gol olsa şu an muhtelif yerlerde bol bol paylaşılacak bir pozisyondu.
Ayrıca Ömer Üründül'ü yerden yere vurma hassasiyeti gösteriyorsak, Roma taraftarını solcu yapan, Floccari'yi Flok-kori yapan Ercan Taner'i de es geçememek lazım. Selamlar Ercan Abi.

Not: Genelde İtalya'dan maç yazısı yazarken Tuttosport ve Corriere Dello Sport'ta bulunan grafiklerden faydalanıp buraya eklerdik fakat ikisinde de kupa için o güzel grafikli olay yok maalesef.

Maç öncesinde de dışarıda olaylar yaşanmış. 

Hiç yorum yok: