31 Ocak 2011 Pazartesi

En zor viraj


Ligin Fenerbahçe açısından en önemli virajıydı Trabzonspor maçı. Sene başındaki "olmak yada olmamak" maçlarını kaybetmiştik. Üstelik yıllardır bu tarz maçları kazanmaya alışmış bir takım olarak. Zico ve Daum döneminde ise bu tarz maçları büyük çoğunluğunu kazanmıştık. Galibiyet, koltuğu sallantıda olan Aykut Kocaman  için bir nefes alma maçından ötesinde "yürüyedur" maçı oldu.

Maçın çok da taktik ayrıntısına girmek istemiyorum. İlk yarıya harika başlayan bir Fenerbahçe vardı. Isıran, koparan, yılmayan, pozisyona giren, değerlendiren. Önceki maçlarda da bir çok kez pozisyon bulunmuş, hatta gol olarak kaydedilmişti ama sonrasında düşen direnç bazen kötü sonuç olarak tabelaya yansımıştı. Fenerbahçe bu derbide düşmedi. 90 dakika ayakta kalmayı başardı ki bence en önemli nokta buydu. Bir diğer önemli nokta da gol pozisyonunu mümkün olduğunca az vermemizdi. Antalyaspor karşılaşmasından sonra Trabzonspor'dan da gol yemedik. Çözülmesi gereken en önemli meseleyi çözüyor gibiyiz.

Bu tansiyonu yüksek maçta bireysel performanslar da sivrilen noktalardandı. Mehmet Topuz belki en iyi maçlarından birini oynadı. Ben Mehmet'in performansını garip buluyorum. Aslında kötü oynadığı futbol çok az. Fakat Kayserispor'daki gibi takımı sürükleyen bir yapısı yok. Hep iyi gibi. Takımla kendini bir türlü uyuşturamadığını, daha çok geri planda kaldığını düşünüyorum. Kim bilir belki bu maçla birlikte Kayserili Topuz'u görürüz. Diğer adı anılması gereken isimler, Niang, Alex, Gökhan Gönül'dü. Lugano da klasik ölüm kalım atmosferi ile vücut bulmuştu. Dia zaman zaman iyi işler yaparken bence Topuz'daki arka planda kalma görüntüsü onda da var.

Şenol Güneş'in işi aslında herkesten zor. Şu kadro bir başkasının elinde olsaydı patlaması çok muhtemeldi. Durup dururken arıza çıkaran Engin, yıllardır ne yapmaya çalıştığını anlamadığım Burak, memleketine habersiz giden Jaja, keza havaalanında yatan bir Teofilo gibi türlü türlü sıkıntılar takım iyi gittiği için bir şekilde geçiştirildi. Hücum hattındaki geniş rotasyon da bana göre rekabetten öte bencilliği çıkarabilecek bir noktaya ulaşma yolunda.

Haftaya zor bir deplasman var. Eğer bir havadan bahsediyorsak Manisaspor maçında da bu havayı ısıtmalı ve seri galibiyetlerle zirveye yürümeye devam etmeliyiz. 

Hiç yorum yok: