23 Aralık 2010 Perşembe

İtalya'dan transfer dedikoduları

Liglerin birer birer tatile girmesiyle gözler transfere çevrildi. Dedikodudan öteye geçen Benitez'in Inter'deki koltuğunun sallantısı sonuçlandı ve Moratti, İspanyol hocaya yol verdi. Benitez çok iyi bir taktik dehadır lakin bir kaç yıldır formsuz. Liverpool kadrosunu tarumar edip, yetersiz topçuları takıma doldurdu desek yanlış bir düşünce olmaz kanımca. Inter performansı da ne kadar formsuz olduğunun bir kanıtı. Elbette sakat, cezalı, şu, bu gibi sığınılacak etkenler vardır lakin gerçek şu ki bu takım Şampiyonlar Ligi şampiyonu. Ligde de şampiyonluk uzaklara düşmüş gibi. Neticede kovuldu ve Moratti'nin yerine düşündüğü isim Leonardo. Uzun yıllar Milan'a katkıda bulunana Brezilyalı tatsız ayrılmıştı. Elindeki enkazı kabul etmesi başlı başına büyük bir sorumluluktu zaten. Inter'de daha iyi bir kadro olur elinde. Hocalık hünerlerini ispatlamak ister mi bakalım.

Memelekete yazıp çizip getiremediğimiz 2 Brezilyalı, Ronaldinho ve Baptista da Ocak transferini kullanmak isteyenlerden. Gremio başkanı Ronaldinho'yu istediğini TV'ye açıklamış. Yıldız oyuncunun yuvaya dönmekte istekli olduğunu da eklemiş. Bonservisten öte futbolcunun alacağı miktar mühim bu transferlerde. Gerçi iki gönül bir olunca samanlık seyran olur demişler. Baptista ise İspanyol medyasına kendisini 3 kulübün istediğini açıklamış. Bunlardan en ciddi olanının ismini de veriyor; Malaga. Diğerleri ise bir İngiliz kulübü ile Brezilya kulübüymüş. Dedikodu da şu ki İngiliz kulübü Tottenham, Brezilya kulübü Corinthians.

Tuttosport'a göre de Juventus ve Milan, Andrea Poli, Kevin Constant ve Alessandro Matri için kapışıyor. Juventus harıl harıl santrafor ararken Matri'yi kaçırmaması gerek. Keza Milan'da forvet mevki Cassano transferi ile yeterince ideale yakın hale geldi. Poli ise İtalyanlar'ın gelecekteki yeni box to box yıldızlarından biri olmaya aday. Kevin Constant konusunda ise pek bir bilgim yok. Chievo'da oynayan Toulouse çıkışlı orta saha, bu sezon 9 maça çıkmış.

Serie A'da ilk yarının süpriz çıkışını tapan Napoli'de zirveye tutunmak için transfer harekatı başladı. Genoa'nın Faslı orta saha oyuncusu Kharja Partenopeilerin resmen gündeminde. Espanyol'un 21 yalındaki gelecek vaadeden stoperi Victor Ruiz'de Napoli'nin gündeminde olan bir başka isim.

Adriano Roma'da kalacağını açıklarken, bunların yanında dedikodu olarak; Inter ile Real Madrid arasında Kaka-Maicon takası ve sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Romalı Mexes'in Milan'a transferi de konuşulanlar arasında.

1 yorum:

R-J dedi ki...

Hello,
With Benitez always is the same. If his team does not sign players, he protest. Come on, man! Inter was the European champion with this squad....
Regards,
http://transfersaqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport transfers)