10 Aralık 2010 Cuma

Şişirme CV yemedi


Sırp Milovan Rajevac’tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna yeni bir isim arayan Gana Futbol Federasyonu belirlediği aday listeye, Marcel Desailly, Helbert Addo, Goran Stevanovic, Humberto Coelho’nun yanında 48 yaşındaki Can Vanlı’yı da eklemişti. Ancak Türk teknik adam Vanlı’nın listeye girmesine neden teşkil eden özgeçmişinin şişirme olduğu ortaya çıktı.

MTN Football.com sitesinin haberine göre Adana doğumlu Türk antrenör, CV'sine 2002 Dünya Kupası sırasında Türkiye Milli Takımı’nın yardımcı antrenörü olduğunu eklemiş. Oysa Vanlı, bu organizasyonda milli takımın yardımcı antrenörü değil sadece bilgisayar analistliği görevini üstlenmişti. Durumu fark eden Gana yetkilileri de Türk antrenörü listeden çıkarttı.

Can Vanlı, kendi internet sitesinde yazdığına göre Almanya’da başlayan kariyerinde çeşitli kız ve erkek alt yaş kategorilerinde antrenörlük yapmış. Türkiye kariyerine de, 2002-2004 yılları arasında Türkiye Mili Takımı’nın taktik analisti olduğu yazarken, sonrasında uzun bir dönem de alt liglerde antrenörlük yaptığını belirtmiş. Görev aldığı takımlar arasında, 2. Lig B Kategorisi’nde bulunan Gençlerbirliği Oftaş, Eyüpspor ve Karşıyaka bulunurken, Yeni Kırşehirspor’un da bir sezon teknik direktörlüğünü de üstlenmiş. Türkiye’de en son 2009 yılında 3. Lig’de yarışan Kilis Belediyespor’un başında görülen Vanlı, Türkiye’de umduğunu bulamayınca Maldiv Adaları’na gidip VB Sports Club’un başına geçerek bu ekibi şampiyonluğa taşımış.

Hiç yorum yok: