25 Şubat 2010 Perşembe

İnter 2-1 Chelsea


Maç, öncesinde Mourinho ve Ancelotti'nin atışmaları ile başlamıştı. Tabi söz konusu futbol olunca ne kadar laf ederseniz edin sahada oynanan futbol adamı vezir de eder rezil de. Ancelotti sayısız kez bu stadyumda İnter'e karşı maç oynadı. Chelsea 11 inde ise İvanoviç ve Anelka dışındaki oyuncular Mourinho döneminin yıldızları.

Maçın golle başlaması pozisyon ve tempo açısından değil de topla oynama yüzdelerinde farklılık yarattı. Bu oyun tarzı Ancelotti'nin sevdiği bir tarz. Milan'dan aşina olduğumuz üzere, oyun bu düzende sürdüğü müddetçe gol atacaktı zaten Chelsea. Ben İnter'in ilk yarıda daha efektif olmasını beklerdim. Sol bek oynayan Malouda'yı ilk yarı boyunca hiç zorlayamadı İnter. Aksine Ivanoviç bile sık sık ileri çıkıp bugün başarılı bir performans sergiledi. Motta-Cambiasso-Stankoviç 3 lüsü Chelsea orta sahasına göre yaratıcılıktan uzaktı ve ilk yarı boyunca devamlı adam kovalamak zorunda kaldılar.

Kalou'nun ikinci yarının başında gelen golü maçın seyrini değiştirir mi derken Cambiasso'nun golü geldi. Ardından Motta-Balotelli, Eto'o-Pandev değişiklikleri canlandırdı İnter'i. Poazisyon bulma konusunda yine sıkıntı çekseler de ilk yarıdaki kadar pasif kalmadılar. Belki Pandev ile Balotelli'nin pozisyonlarını değiştirip ters ayak deneselerdi pozisyon şansları daha da artacaktı.

2-1 elemeli maçların en pis skorudur. Ne ev sahibine elle tutulur bir avantaj sağlıyor, ne de deplasman takımına avantaj sağlıyor. Gördüğüm kadro yapısı ve oyun formasyonu itibariyle avantaj Chelsea'de. Morinho'nun elindeki malzeme ile Stamford Bridge'de istediği sonucu alması zor.


fotolar; corrieredellosport.com

Hiç yorum yok: