2 Şubat 2010 Salı

Uğur Boral'ın Gelişimi


Roberto Carlos'un gidişi ve Andre Santos'un hücumda istenilen performansı verememesi Fenerbahçe'nin sol kanatta yeni heyecanlar aramasına vesile olmuştu. Ara transfer döneminin başında da bir yabancı transferin gerçekleştirileceği ima edildi. Bir kaç gün önce de Aykut Kocaman ''gerekmedikçe transfer yapmayacağız'' açıklamasından görüşülen isimlerle anlaşma sağlanamadığını çıkarabileceğimiz gibi, Uğur Boral'ın devre arasındaki yükselttiği performansından memnun olunduğunu da çıkarabiliriz.

Uğur Boral yapı ve gelişim itibariyle memleketteki ortalama üstü futbolcularla aynı sorunları yaşıyor. Mental zayıflık... Uğur Boral 2 hafta önce transferi iddia edilen Pedersen'den ne hız, ne teknik, ne fiziki anlamda zayıf bir isim. Sadece oyun bilgisi ve karar verme gibi mental nitelikleri Pedersen'den düşük. Futbolumuzda fark yaratan yabancı transfer de bu özellikleri ile sivriliyorlar. İster istemez başarılı olmak için bu oyunculara ihtiyaç duyuyoruz. 20 li yaşlarını ortalarına gelmiş bir oyuncu mental olarak ne kadar gelişebilir bilemiyorum elbette ama 30'unda adaya gidip kendini geliştirmiş bir Tugay örneği var karşımızda. Uzun vadeli Sevilla kredisi yiyen Uğur Boral'ın da üzerinde durması gereken konu bu. Son haftalarda bunun da ümitlerini verdi. Daum basın tarafında her ne kadar genç oyunculara şans vermediği konusunda eleştirilse de, Tuncay ve Aurelio gibi isimlerin nitelik kazanmasında önemli işler yapmıştır. Aynı kıyafeti Uğur Boral'a da oturtabilir.

3 yorum:

oddy dedi ki...

uğur daumla iyi yerlere de gelebilir, yerin dibine de girebilir.

herşey kendi elinde demek istiyorum ama değil, herşey daumun elinde

aerkan dedi ki...

uğur boral ilk geldiği günden beri kendine bir şeyler katma adına yerinde sayan bir futbolcu değil. Carlos'tan orta yapma hususunda çok şey öğrendiği daha önce fenerbahçe dergisine verdiği bir röportajda var.
Sivas maçı sonrası kendisinin de belirttiği ve maç içinde belli ettiği gibi sağ ayağıyla çektiği şutları geliştirmiş. İlk denemesini ilk yarıda yaptı. Top defanstan döndüğü esnada bende bir şaşkınlık hasıl oldu çünkü bu sağ ayak şutu bildiğimiz uğur boral sağ ayağının vuruşu değildi. İkinci yarı sağ ayağı ile çektiği şutlarda ise ikide iki yaptı. Bu da gelişim hususunda yerinde saymadığının bir göstergesi.
Lakin yazıda belirttiğiniz oyun bilgisi ve özellikle karar verme yetisi biraz eksik. Karar verme eksikliği çok top kaybı yapmasına sebep oluyor. Özellikle ilk yarıda rakip sahaya oyunun yığılamamasında semih ve uğurun kaybettği topların etkisi büyüktü. Birde koşan, baskı yapan sivas spor bu duruma çokça etki etmişti.
Uğur motive olduğu maçlarda iyi oynayabiliyor. Umarım bulduğu şansları iyi değerlendirir bizde onun o güzel driblinglerinden mahrum kalmayız..

Fabio Luciano dedi ki...

çapraz bağları kopmuş.sezonu kapatmış.geçmiş olsun demekten başka elden gelen bi şey yok.umarım bir an önce sahalara döner.