5 Şubat 2010 Cuma

Fenerbahçe 3 - 0 Bursaspor


Fenerbahçe'nin top kayıpları, Bursaspor'un temposu ve oyundaki 10 dk lık ağırlığı Fenerbahçe adına sıkıntılı bir maç izlenimi ön görüyordu. Fenerbahçe önce toparlanıp sonra baskı yapmaya başlayınca duran toplardan 4 dk içerisinde 2 gol buldu. Fenerbahçe'nin toparlanmasındaki yegane etken ligin devre arasında kazanılan istek, hırs ve ciddiyet. Varsın yeni transfer yapılmasın ama futbolcular giydikleri formanın ağırlığını hissetsin. Aynı zamanda futbolcular içinde takımdaşlık ve kenetlenme de atılan gollerden sonraki sevinçlerde kendini gösterdi. Bursaspor gibi bir takıma karşı ilk yarı çok iyi bir Fenerbahçe izledik.

Bazı spor yazarları Fenerbahçe taraftarını betimlerken, ''Bu taraftar şova yönelik futbolu sever'', ''Bu taraftar yıldızları sever'' tarzında yorumlar yaparlar. Elbette bu taraftar şovu sever ama mücadele eden futbolcuyu her zaman baş tacı etmiştir. Kezman'nın ve Güiza'nın yalancı koşuları bile avuçlar patlayıncaya kadar alkışlanmıştır. Fenerbahçe'nin istekli futbolu Bursaspor'un top yapmasını zorlaştırdı. Ard arda gelen 2 gol rutine sokmadı Fenerbahçe'yi. Devre sonuna kadar savaşan bir takım vardı. Bu taraftarın sevdiği mücadeleci ruhtu. Atılan 3. gol ise enfes bir goldü. Hani bazı gollerde deriz ki x oyuncu çok güzel pas verdi golü x'e yazmak lazım. Bu gol onu bile aşan bir goldü. Özer öyle güzel bir pas verdi, Alex öyle güzel pozisyon aldı ki Mustafa Keçeli ancak Semih'in önüne düşürecek kadar uzaklaştırabildi topu. Lütfen golü bir kez daha izleyin ve Alex'in pozisyonuna dikkat edin. İşte bu da Fenerbahçe taraftarının sevdiği şov futbolu oluyor.

İkinci yarı Fenerbahçe'nin yavaş yavaş temposu düşerken aynı oranda Bursaspor'un temposu yine yükseldi. Daum Selçuk Şahin'i ve Gökhan Ünal'ı oyuna alarak bu baskıyı kırıp top kayıplarını asgari düzeye indirdi ve var olan tempoya kontra atakları ile Fenerbahçe de dahil oldu. Gökhan Ünal iyi sinyaller veriyor. Takıma biraz daha uyum sağladığı takdirde iyi bir rotasyon oyuncusu olacaktır.

Bir de saha zeminine değinmek istiyorum. Malumunuz zemin kötü. Bunun için çözümler üretilmeye başlandı. Son haftalardaki İstanbul havası bu çabaları da baltaladı malesef. Tahminim zamanla daha iyi bir zemine kavuşacağız ama bunun süresi kısa tutulmalı. Gerekiyorsa 1 maç daha Olimpiyat stadında oynayalım ve zemini iyileştirme çalışmalarına ara vermeden devam edelim. Bu zemin futbolcunun ekstra efor sarfetmesine, ekstra efor sarfeden oyuncunun da istediklerini daha az yapmasına ve motivasyonunu kaybetmesine yol açıyor. Sahada yerden oynamaya çalışan bir Fenerbahçe var ve top seke seke gidiyor. Pas şiddetini ayarlamak da zor. Umarım en kısa zamanda düzelir. Ayrıca biletlerin 22 tl olmasının etkilerini umarım görmüştür yönetim.

1 yorum:

Rosso Relativo dedi ki...

BU ISTEK BU HIRS OLDUKTAN SONRA MAC KAYBETMEK ZOR OZLENEN FENERBAHCE 2-0 DA BILE BASTIRAN FENERBAHCE