16 Ocak 2010 Cumartesi

Gökhan Ünal Fenerbahçe'nin İhtiyacı mıdır?


Fenerbahçe Gökhan Ünal'ı transfer ederek bir kaç yıldır telafuz edilen nitelikli yedek santrafor isteğini gerçekleştirmiş oldu. Tek santrafor ile oynayan bir takım neden 3. alternatif peşinde koşar bilemem. Oysa ki Fenerbahçe'nin hücumdaki yumuşak noktası Alex'in alternatifi olmamasıdır. Yani santraforu tamamlayan, santraforun açtığı boş alanlara sızabilen bir forvet. Şu an ki kadro pozisyonuna göre Alex'in alternatifi olarak Deivid'i ve gönderilmesi gündemde olan Kazım'ı gösterebiliriz. İkisi de şu an için gelecekte neler verebileceği muallak isimler.

Fenerbahçe'nin bir diğer ihtiyacı da hücum hattında sete dönen oyunu hareketlendirebilecek bir isim. Tuncay gittiğinden beri konuşulan bir konu bu. Biz genelde savaşçı sıfatıyla tanımlandırıyoruz bu ismi. Türkiye'de bu işi yapabilecek nitelikli isimlerden biri de Gökhan Ünal gibi çok eleştirilen Umut Bulut. Umut Bulut'u Ankaragücü yıllarında attığı spesifik golleri ile tanıdık. Bir çok futbolseverleri heyecanlandıran bir isimdi. Büyük takım baskısı bu gollerin atılmasını zorlaştırabilir ama hücumdaki aksiyonlarını ve girdiği gol pozisyonlarını değerlendirdiğimiz zaman çok köreldiğini söyleyemeyiz. Fenerbahçe'nin tercihi bu noktada benim gözümde yanlıştır. Tabi komplo teorisi olarak, Semih'in sezon sonu gideceğini varsayımlar arasına katarsak ilerisi için doğru bir tercih olarak da ortaya çıkabilir.

Perde arkasındaki gölgelerin yansımasını görebiliyoruz ama şu an sonuç çıkarmak zor gözüküyor. Salt olarak Gökhan Ünal'ı uzun uzadıya değerlendirmeye gerek yok. Gerçek şu ki 2 ortak, Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal yeniden bir forma altında buluştular. Buluştukları noktada ise çok fazla boş alan yok. Dar alanda oynamak zorundalar.


Not: Trabzonspor için her halükarda karlı bir transferdir. Fatih Tekke için verebilecekleri 1 milyon euro'nun üstüne çıkma şansları var. Açıkçası Trabzonspor Gökhan Ünal'a karşılık, Fatih Tekke + Burak Yılmaz + bir miktar para kazanmıştır.

6 yorum:

MBC dedi ki...

Alex´in de aslinda alternatifi var..
Özer.. tabiki alex´le kiyaslanamaz ama Özer´i fener bu yüzden almadimi?

MuL€ dedi ki...

alexin alternatıfı olarak kazım ve deivid?! Son haftalarda ben burdaym! diye bas bas bağıran bi adam var Fenerbahçe'de Özer..Seneye Alex'in onun yedeği olacağı Özer..Unuttunuz sanırım

İlker Yılmaz dedi ki...

benim bahsettiğim isim forvet. özer'i şu anda ortasahanın her yerine koyabilirsiniz ama forvette oynatırsanız henüz verim alamazsınız. Ayrıca Özer'i Alex'in veliahtı olarak görmek de yanlış. Özer bu takımın ilk 11'inde yer bulmak için Alex'i kesmesi gerekmez.

MuL€ dedi ki...

Alex'i forvet gibi kabul etmek de göreceli bence..Özer'in oynaması için Alex'in yedek kalması yada direk onun yerine olması tabiki gerekmez demek istediğim Alex son demlerinde artık,100 kişiye sorsanız 90'ı Özer'in 1-2 yıl içinde Alex'in görevini üstleneceğini söyleyecektir kanımca,en azından şu anki gidişat öyle..Yoksa Özer'den emrevari bir dmc şeklinde yararlanmak da faydalı olurdu..

Onur Kurnaz dedi ki...

Özer ayrı bir başlığın konusu ama Alex'in alternatifi olduğu konusunda hemfikirim. Bir de solda verim alınabiliyor şu an. Alex ve Uğur Boral'dır Özer'in rakipleri. Santos'un devamlı sol bek kullanılacağı düşünülürse...

MuL€ dedi ki...

Ben solda verim alındığına katılmıyorum sırtı dönük bekten top aldığında çok etkisiz kalıyor..yüzünü döndüğünde de topu ortaya sürüp ya adam geçiyor yada pas veriyor..Bekte Santos önünde Wederson veya dediğin gibi Uğur daha uygundur bnce