11 Ocak 2010 Pazartesi

Juventus 0 - 3 Milan


Bu akşam renkli bir futbol akşamını geride bıraktık. Futbolseverler açısından kötü olan 3 güzel maçın aynı saatlere denk gelmesiydi. Afrika Uluslar Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Angola, Mali karşısında 4-0 öndeyken son 11 dk da yediği 4 golle 4-4 berabere kaldı. Başka bir deyişle Mali bir mucizeyi gerçekleştirdi. Bir başka kanalda Barcelona Tenerife'yi 5 ledi. Benim tercihim olan ve son derece temposuz geçen maçta Juventus evinde Milan'dan 3 yedi.

Milan'da Seedorf ve Pato, Juventus'ta Buffon, Camoranesi, Sissoko, Giovinco, Iaquinta, Trezeguet ve cezalı Cacares yoktu. Bilhassa Juventus hücumda çok sıkıntı yaşayacaktı ve fazlasıyla yaşadı. Tek santrafor Amauri ve arkasında Diego ile 4-4-1-1 dizilişiyle maça çıktı Juventus. Ferrara'nın işler kötü gittiğinde hücuma destek olarak sokabileceği tek isim Del Piero vardı kulübede. Del Piero Serie A da bu sezon sadece 5 maçta 162 dk oynama şansı bulabildi. Ortasahanın göbeğinde yılın bidonu Melo ve hücum yetenekleri kısıtlı Poulsen var. Yani Juventus'un gol yollarındaki tek güvencesi Amauri, Diego, Salihamidzic ve yedekte ki Del Piero idi. Juventus bugün geçin organize atağı, karambole bile gol şansı bulmakta bile zorlandı. Maçın başında Diego'dan 2 etkili şut ve Milan 1-0 önde iken Cannavaro'nun bir karambol pozisyonu vardı o kadar.

Maçı zevkli kılabilecek olan olan Juventus'un bir şekilde gol atmasıydı. Çünkü Milan'ın golü attıktan sonra kapanıp pozisyon vermeyeceği belliydi. Nitekim 30 dk da Beckham'ım klas kornerini bidon Melo ıskaladı ve Nesta Milan'ı öne geçirdi. Bu dakikadan sonra maçın tamamı Juventus açısında orta alanda ezilen toplar, Milan açısından da oyunu idare ile sonuçlandı. Del Piero maçın 61. dk sında oyuna dahil oldu. Maç biraz olsun hareketlenir diye düşündük ama nafile. Bugün gerçekten tempo o kadar düşüktü ki Milan eli yüzü düzgün 2-3 kontra atak dahi yapamadı. 72. dk da ilk goldeki kadar klas bir ortayı bu sefer Pirlo kesti ve Ronaldinho'nun geriye çıkardığı top De Ceglie'ye çarparak ağlarla buluştu. Son dakikalarda ise Beckham'ın sağ kanattan kestiği mükemmel ortayı ve Ronaldinho'nun golünü görmekte zorlandık. Çünkü sis bombaları ve koltukların yakılmasıyla dumandan topu ayırt etmek olanaksızdı.

Bu sonuçla Juventus lider İnter'in 12 puan gerisine ve 4. sıraya geriledi. Şampiyonluk artık hayal. Daha da kötüsü ilk 4 şansı da bu performans ile zor. Aynı puana sahip olduğu Napoli 33 puan ile 3. , Roma 32 puan ile 5. , Fiorentina ise 30 puan ile 6. sırada. Artık sanayi şehrinin depolarında Hiddink sesleri daha fazla yankı yapıyor.


Hiç yorum yok: