19 Kasım 2012 Pazartesi

Caner'i asın!


Caner Erkin yemin billah ediyor, "Ben küfür etmedim. Veysel etti" diyor.
Veysel Sarı yemin billah ediyor, "Ben küfür etmedim. Caner'in de ettiğini duymadım" diyor.
Sonra kırmızı kartın küfürden değil, "Lan" kelimesinden çıktığı anlaşılıyor.
Sonra Veysel Sarı bir daha çıkıyor, "Bunu vermezsen neyi vereceksin lan" dediğini itiraf ediyor. Çocuk kendince küfür etmemiş ki... Ve bence de "Lan" küfür değil. Ayrıca Veysel Caner'in ağzından herhangi birşeyi duymadığını da yine aynı programda tekrarlıyor.
Daha sonra MHK Başkanı Zekeriya Alp televizyona bağlanıyor, Fırat Aydınus'un kendisine Caner'in "Bunu vermezsen neyi vereceksin lan" dediğini belirtiyor. Oysa Veysel birkaç saat önce başka bir televizyonda zaten itiraf etmiş bunu dediğini.
İddialardan bir tanesi de cümlenin "Has.ktir, bunu vermezsen neyi vereceksin lan" olduğu yönünde. Olsun farketmez.
Peki Fırat Aydınus kararı nasıl veriyor? Pozisyon bitiyor, arkasını dönüyor koşar adım orta sahaya koşarken birden o malum sözü duyuyor, arkasını dönüyor, kırmızı kartı Caner'e gösteriyor.

Caner ne "Lan" demiş ne de "Has.ktir" demiş.
Veysel "Lan" dediğini kabul ediyor. "Has.ktir"i kabul etmiyor. Belki de hatırlamıyor. Zaten ağzından "Lan" ve "Has.ktir" kelimeleri her daim çıkan yurdum insanı bunları dese bile hatırlamaz. 

Sonuç
Caner suçsuz. Fırat Aydınus hata yapmıştır ve 26. dakikada çok kritik bir deplasmanda Fenerbahçe'yi 10 kişi bırakan karara imza atmıştır. Caner'i suçlayanlar, "Kişiliği bu, yapsa da yapmadım der" diyenler var. Bir adamı sevmeyebilirsiniz. Ondan nefret de edebilirsiniz. Ona karşı önyargılı da olabilirsiniz. Ama o adamı yapmadığı şeyle lütfen suçlamayın, bir tekme de siz atmayın. Veysel'in itirafı ve Fırat Aydınus'un kırmızı kartı nasıl gösterdiğinin video görüntüsü ortadayken bu kadar da alçalmayın.

4 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Şunu unutuyoruz biz her zaman. Bir karar verirken niyetin nedir. Eğer bilerek hatalı karar veriyorsan ,ki türkiye bunun cennetidir ,ilacı olmayan bir durumdur. Bilerek eyyam yapanın çözümü yoktur karralarına güvenilmez. ama Eğer bilmeyerek hata yapmışsan ,ki hata yapılıp yapılmadığı kesin olarak bilinemez , daha sonraki kararlarınada güvenilebilir. yani eyyamcıya tercih eidlmelidir. çünkü eyyamcıya göre daha güvenilirdir.

diğer noktada yakın zamanda başıma gelen bir olay. Birileri senin açığını arar. seni kıskanırlar. Seninde kendileri gibi olmasını isterler. hemen fırsatını buldularmı açığı sandığı şeye çullanırlar. Çünkü herkes kendileri gibi olursa vicdanları daha bir rahat edecek. Yoksa herkesin açığını arayan hatalarına yönelen zihniyet nasıl kendi vicdanını rahatlatacakki. başkalarıda kendisi gibi olursa kendide vicdanını aklamış olacak. Aklı başında empati sahibi yapıcı insanlar bu tartışmaların ne kadar saçma ve önyargılı olduğunu görmektedir. Yüreklendirme yerine onunda başını çamura bulayıp bakkk sende bizim gibisin kıskançlığından başka birşey değildir bu yapılanlar ve konuşulanlar.

Birkere Fırat Aydınusun hata yaptığını nerden biliyoruz. Belkide Caner o lafı etti. Veyselin doğru söylediğini nerden biliyoruz. Bunlar Allah adamlarımı ya.. 3 puan için rakip oyuncuya tekme atan sert giren adamlar bunlar. Rakip oyuncuyu sakatlayan adamlar bunlar. Herşey beklenir bunlardan. Sanki çok idealist temiz güvenilir adamlarmış gibi konuşuluyorlar. Hakem ne karar vermişse vermiş. o da Hatalıysa eğer İlk defamı hatalı karar veriyoor. Bıktı vallahi bu ülke bu tartışmalardan sanki ilk defa hata yapılıyormuş ,sanki hiç başka hatalar olmamış gibi işleniyorda işleniyor. santimi bile ölçmüşler yani. Fenerin aleyhine bu hatalar yapıldı ve herkes konuşuyor peki geçen haftalarda diğer takımlar lehine yada aleyhine hiçmi hatalar olmadı ,hiçmi yanlışlar yapılmadı. Onların santimini kim ölçecek ,hakkını kim saatlerce savunacak. Öbür dünyadamı 3 puanlar verilecek. Öbür dünyadamı Kırmızı kartlar çıkacak.

Futbolu tartışacak takımların oynadıkları oyunu analiz etme yeteneklerinden yoksun adamlar böyle şeyleri konuşuyorlarda konuşuyorlar.

duydumki Fırat Aydınus un Apartman Aidatları bile konuşulmuş.

Millet ahmet çakargillerden şikayetçi ama maşşallah herkes izliyor ne demiş ne dememiş twitterdan şurdan burdan paylaşıyorlar. Sonrada Fırat Aydınus çıksın gelecek hafta maç yönetsin. nasıl yönetecekki adam. Adam ne görmüşse ne duymuşsa onu çalmaya çalışan hakemlerden biri. diğer hakemlerin yanında Fırat Aydınus melek kalır. o adamıda zıvanadan çıkartacağız ya.

Adsız dedi ki...

celal abbas, fırat aydınus'u koruyacağım diye soytarı çıkarımları yapmışsın. alçalma diye yazılmış, yorum bölümünde alçalmak için kasmışsın resmen. aferin sana.

Spor Dünyası dedi ki...

gerçekçi bir yazı olmuş. ana çizgileriyle katılıyorum. fakat bir de bu pencereden bakmanızı tavsiye ederim. http://spordunyasi2013.blogspot.com/2012/11/asil-sorun-nerede.html

Adsız dedi ki...

ben küfretmedim veysel küfretti diyen yalan söyleyen caneremi inanmak gerekiyor.

ayrıca pozisyonda net olarak veyselin bir şey söylemesi mantıksız.isyan eden caner pozisyonda.hatta hakeme dönüp birşey söylediğide net olarak görülüyor.

ayrıca veyselide kullandılar.şöyle açıklama yap vs. diye.