20 Nisan 2012 Cuma

Aykut Kocaman ve altyapı

Dün, Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali kura çekimine gittim. Orada Fenerbahçe antrenörü Engin Kabaş'la görüşme fırsatı buldum. Takımın durumunu sorunca ilk Aykut Kocaman'dan başladı söze...
Aykut Kocaman'ın gelmesi Fenerbahçe'de altyapıya inanılmaz tesir etmiş durumda. İki yıldır ne zaman altyapı meselesi hakkında birşeyler okusam, dinlesem, konuşsam en başta Aykut Kocaman'ın adı geçiyor. Gençler 'Aykut Hoca gelince oynayacağımıza inancımız arttı' diyor, hocalar da 'Aykut Kocaman'ın gelmesiyle destek arttı" diyor.

Bu son derece sevindirici ama bir gerçek de var ki Aykut Kocaman hala bir genci takımın içine sokamadı. Evet, kadroda var, olmak zorunda zaten ama rotasyonda bulunan yok! Geçen sezon Okan Alkan vardı, bu sezon Kayserispor'a verildi. Orada ancak takımın rotasyon oyuncusu oldu. Bu sezon Gökay İravul başlada forma şansı buldu ama o da sonradan kesildi.

Altyapı oyuncularının kiralık giderek kendilerini pek de geliştireceklerine inanmıyorum. Örnekleri de çok yok zaten. Hepsi özel ilgi istiyor. Fatih Terim bu sezon bizzat kendisi ilgilendi. Emre Çolak, Semih Kaya ve Aydın Yılmaz geçen sezonki görüntüsüyle ancak Süper Lig'de herhangi bir takımda belki oynar belki oynamaz (Semih Kaya'nın ikisinden de daha çok ümit verdiğini belirteyim) görüntüsü veriyordu.

Hazır sözleşme desteğini almışken ümit ediyorum ki Aykut Kocaman daha da fazla ilgilenir altyapı ile. Ne kadar iyi olduğunu bilmem ama kötü bir altyapımızın olmadığı kesin. geçen sezonki u15 yakımından 8 oyuncu milli takımda oynuyormuş. Bu sezon da henüz açıklanmadı ama Engin hocanın tahminine göre 7-8 oyuncu milli takıma seçilebilir.

Bu arada 2-3 hafta önce Cristian izin gününde kendi isteğiyle A2'nin maçına gitmişti. Engin hocaya onu da sordum, maçlara, antrenmanlara pek giden futbolcu olmuyormuş. İki haftada bir her yaş kategorisine birer oyuncunun ziyarete gidebileceği bir sistem oturtulabilir.

3 yorum:

raul dedi ki...

ben bu sezon için böyle bir hamle bekliyordum ama yaşanan olaylar yüzünden bu hamlenin geciktiğini düşünüyorum.tüm yaş gruplarında çok yetenekli oyuncular var ve bu oyuncuların sadece yerli hocanın yönetiminde a takıma çıkışlarının daha kolay olacağını düşünüyorum.arada 1-2 oyuncu iyi performans gösterdiğinde a takım antremanına çıkıyordu ama a takım oyuncularının onlarla ilgilenmesi onları daha fazla mutlu eder.en azından fm mantığı bunu emreder:)

Arrow Cave dedi ki...

Aykut Kocaman'dan daha çok beklerdim fakat Fatih Terim çoktan kattı bile..

En azından Okan Alkan'dan umutluydum.

Dejan dedi ki...

Okan Alkan'ı Fenerbahçe'den tanıyan bir hocayla konuşmuştum. Geceleri uslu durmamış bir iki kere, o yüzden kayseri sürgünü yemiş. Gökay ise çok yetenekli diyor. Süre almadan ne olduklarını ve olacaklarını bilmek mümkün değil tabi ama Gökay artık mutlaka oynamak zorunda.