2 Şubat 2012 Perşembe

Alex'siz denemeler


Eve gelip maçı açtığımda dakikalar 15'i gösteriyordu. O dakikaya kadar ne oldu, nasıl gol atıldı hiç bir fikrim yok. İzlediğim süre boyunca Fenerbahçe'nin ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalıştım durdum. Ne var ki hiç birşey de anlamadım.

Aykut Kocaman bazen fanteziye fazla kaçıyor, ezberi bozuyor. Oysa yıllardır giden bir düzen var. Alex'in dinlendirilmesi gerekiyorsa -ister sevin, ister sevmeyin- Özer'in forvet arkasında oynatılması gerek. Stoch'un Bienvenu ile oynamasının pek de mantıklı bir açıklaması yok. Benim aklıma Nihat-Kovaçeviç işbirliği geliyor ama ne Stoch'tan Nihat olur, ne de Bienvenu'den Kovaçeviç.

Bir şeyler denenmez mi? Evet denenebilir ama artık deneme dönemleri geride kaldı. En kısa yoldan 3 puana erişmek düşünülmeli.

Miroslav Stoch, takıma geldiği günden beri en verimli futbolunu oynuyor. Lakin Alex'in yerine Bienvenu ile oynuyor olması onun doğasına da aykırı. Sol tarafta koridoru kullanmaya alışmış olan Slovak oyuncu, daha ortada olunca sağa sola koşturdu durdu. Hele ki ilk yarı boyunca bir an durduğunu görmedim. Zaman zaman toplar da kaptı ama onun yapması gereken pres daha çok hücum hattında rakibin oyun kurmasını engellemek adına olmalı.

60'ta Alex girdi, takım düzelir dedik, tık yok.Çünkü yine bir maceraya girişildi, Caner Erkin sağ açığa çekildi. Sol kanatta bugün pek faydası olmayan Caner'in sağda hiç mi hiç faydası olmadı.

Fenerbahçe koca 90 dakika yeni kurulmuş bir takım kıvamında oynadı. Oyuncular ve hatlar arası iletişim birbirinden çok kopuktu. Koşu yoluna atılan paslar ya geriye ya da çok öne düştü. Böylesine hatları birbirinden kopuk ve oyuncularının birbirlerinden bi haber futbolu 3 puan getirseydi sürpriz olurdu.

Galatasaray'ın evinde 2 puan bıraktığı haftada Fenerbahçe'de mağlup olarak 1 puan daha geriye düştü. Özellikle rakibin durup dururken kaynamaya başladığı şu dönemde sarı-lacivertlilerin ipleri eline alması gerek. Pazar günkü derbide beraberlik kurtarmaz, telafi için kazanmak şart.

Samsunspor: 3 - 1 : Fenerbahçe
Stoch 5'
Gekas 41'
Gekas 70'
Gekas 75'

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gekas'ın ilk golü 41. dakikada gelmişti sanırım .

İlker Yılmaz dedi ki...

Haklısın. günün yorgunluğu şirayet etmiş. Düzelttiğin için, sağol

G.F.G dedi ki...

"Alex'in dinlendirileceği haftada onun yerinde Özer oynamalı" yorumuna katılmıyorum, çünkü bir kaç maçta bu denendi ama özer varlık gösteremedi maalesef. Öte yandan senin eleştirdiğin ve dünkü maçta puan kaybetmemizle pek bağlantılı olmayan stoch bienvenu ikilisinin geçmiş denemelerde tuttuğunu biliyoruz. Ama benim fikrim alexin oynamadığı haftalarda çift forvete dönmek, çünkü alexin yükünü şuanda kadrodaki kime yüklersen yükle bekleneni veremiyor ve basının tepkisini çekiyor. Bu yüzden semih bienvenu ikilisine dönüp tek hücumcu kanat (stoch ya da Dia) ve 3 ortasaha (emre,cristian, mehmet)daha doğru olur gibi geliyor bana ama Aykut Hoca denemiyor hiç bu taktiği, vardır bir bildiği ;)

Bence dünkü sorun mehmet cristian ve canerin rezalete yakın silik futbollarıydı. Ortasaha bu kadar kötü olunca defans da haliyle sallandı

İlker Yılmaz dedi ki...

@G.F.G
Özer örneğim isimden bağımsız aslında. Ben takımın ezbere oynadığı şablonun bozmaması taraftarıyım. Özellikle şu dönemde. Türkiye'de orta sahanın ortasında 2 adam bırakmak maçı kaybettirir. Zaten hali hazırda 4-4-2 oynayan tek takım var, o da Galatasaray. Onlar da Selçuk-Melo ikilisinin çok üstün performansıyla gidiyor. İkisinden biri kötü gününde olduğunda kazanma şansları yok.

Semih bu sene çok kötü ve sanırım artık Bienvenu ile ikili oynama olasılığı da Sow gelince çok düştü.