7 Temmuz 2011 Perşembe

Arjantin'de tat yok


Copa America'da ilk maçlar sona erdi, ikinci maçlara adım attık. Uruguay-Peru maçı dışındaki beş maçı da izleme imkanı buldum. Genel olarak sıkıcı bir tablo var ortada. Şili ve Kolombiya dışında kazanan olmazken, Brezilya ve Arjantin sürpriz denilebilecek beraberlikler aldı. Her turnuvanın ilk maçları sonraki adımları düşünerekten biraz sıkıntılı başlar. Fakat bu seneki Copa America'nın ilk maçları biraz fazla can sıktı desek yeridir.
Batista, ilk maçta Bolivya ile berabere kalan kadrodan sadece Rojo-Zabaleta değişikliği yaparken orta sahada, Mascherano-Cambiasso-Banega üçlüsüyle, forvette de Messi-Tevez-Lavezzi ile sahaya çıktı. Kolombiya ise Falcao'yu ileride tek bırakarak 4-1-4-1 dizilişiyle yer tuttu.
İlk yarıdaki genel görüntü; Tangocular pasa dayalı bir oyunla ileride Messi önderliğinde pozisyon bulmaya çalışırken Kolombiya, tüm hatlarıyla topun arkasına geçmeyi, orta sahada kazandığı toplarla tehlike oluşturmayı amaçladı. Başarılı olan ise Kolombiya'ydı. Lavezzi'nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon dışında Tangocular'a nefes aldırmayan Kolombiya, bir çok pozisyon bulmanın yanı sıra bir tane de Dayro Moreno boş kaleye gol kaçırdı. Pozisyonun oluşmasını sağlayan harekette da hakem, penaltı+kırmızı kartı da harcadı.
İkinci yarıya değişiklik yapmadan başladı Batista. Oyunda değişen birşey olmayınca 60. dakikada ilk hamlesi geldi. Oyundan Cambiasso ve Lavezzi çıkarken yerlerine Gago ve Agüero girdi. Yani planda değil, sadece isimde değişiklik oldu. 72'de yapılan Banega-Higuain değişikliği ise orta sahadan adam alıp forvete koymanın mantığı dışında değildi.
Batista yine sınıfta kaldı. Bu sezon Avrupa'nın en çok sükse yapan isimlerinden biri olan Pastore iki maçta da 1 dakika alabilmiş değil. Kaldı ki Messi'yi Barça'daki gibi forvetin ortasında oynatan Batista, Pastore'yi de Iniesta gibi kullanabilir. O ise nispeten yaratıcılığı az bir orta saha kuruyor. Bolivya karşısında Messi bir çok kez göbekten gelip delmeyi başardı ama kalabalık ve sert Kolombiya'ya karşı pek etkisizdi. Tevez ve Lavezzi'nin beslenemediği ortamda gerçek golcüler (Milito, Higuain) kullanılabilir. Arjantin'in iyi bir kadrosu var ve oyunun daha yaratıcı olması için hamleler yapılabilir.


Kolombiya: Luis Martinez, Camilo Zuniga, Luis Perea, Mario Yepes, Pablo Armero, Carlos Sanchez, Dayro Moreno, Abel Aguilar, Freddy Guarin, Adrian Ramos (Elkin Soto, 89), Radamel Falcao (Teo Gutierrez, 87)
Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Javier Zanetti, Ever Banega (Gonzalo Higuain, 72), Javier Mascherano, Esteban Cambiasso (Fernando Gago, 61), Ezequiel Lavezzi (Sergio Aguero, 61), Lionel Messi, Carlos Tevez.

6 yorum:

sukullaci dedi ki...

Arjantinde kilit pozisyonlarda adam yok. Mesela mascherano, cambiasso gibi safkan ön libero değilde çift yönlü orta saha yok. banega, gago gibi adamlar var ama onlarda 10 numara olarak parlayıp büyük takımlarda ön libero oynaya oynaya kalaslaşmış adamlar. yok yani. Şu takımda forvetlere güzel toplar atabilecek adam yok. Pastore belki ama ondada hiç defans yok.

2. olarakda safkan kanat oyuncusu yok. Lavezzi, Tevez gibi adamlardan kanat oyuncusu yaratılmaya çalışılıyor. E onlarda sürekli içeri girme derdinde olunca rakipten 2 stoper 2 ön libero olan alan sıkıştıkça sıkışıyor. Di Maria'nın bence mutlaka kullanılması lazım. Yoksa hücumda sürekli sıkışacaktır arjantin.

3. eksiklik bindirme yapabilen bekler. 2. sorun aslında bu tarz oyuncularla çözülebilir ama arjantin bekleri hücumda etkili olabilen adamlar olmayınca onlarda kanatları kullanamıyor.

En önemli sorunda bence kadroda çok fazla yetenekli forvet olması. O kadar çok üst düzey forvet var ki mecburen onları oynatmak için taktiğinizden ödün veriyorsunuz. O yüzdende güzel bir organizasyon bir türlü oluşmuyor.

İlker Yılmaz dedi ki...

Lavezzi ve Tevez'in içeriye katetmesi zaten istenen bir durum. Messi getirdiği topları aradan onlara atma derdinde. ama dediğin gibi kanat bekler pek etkili olamıyor. zanetti çok iyi bir oyuncu, son maçta da formanın hakkını verdi ama hücumcu değil kesinlikle. Keza ilk maçta oynayan Rojo da öyle. O yüzden ikinci maça Zabaleta ile çıktı.
takımda genel bir organizasyon sorunu var. batista verdiği demeçte belki bir 9 numara koyabilirim demiş. bence yetmez, orta saha yine kısır kalır.

emir.z dedi ki...

http://emirz.blogspot.com/2011/07/kanarya-kanadinda-olmek-zamani_08.html

oddy dedi ki...

ilker kardeşim fenerbahçe ile ilgili neden yazmıyorsun?

sende mi öbür -taraf-tan oldun.

kardeşin davut

İlker Yılmaz dedi ki...

@oddy
bir taraf geçmişimiz var abi :))

davut beklemedeyim abi. yanlış birşeyler yazmak istemiyorum ve olanlar cidden inanılmaz moralimi bozuyor. 4 yıl önce ben bu memleketin kurumlarına olan inancımı kaybettim. en büyük sevdamız olan çubuklumuzu da elimizden alıyorlar ve artık buna bile şaşırmıyorum. bir şeyler yazmak hiç içimden gelmiyor. bu ülkede şeffaflık yok, her şey karanlık.

oddy dedi ki...

Kıyamet günü için adalet terazileri kuracağız. Öyle ki hiçbir kimseye zerre kadar zulmedilmeyecek. (Yapılan iş) bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirip ortaya koyacağız. Hesap görücü olarak biz yeteriz.
Enbiya(47)

ben Yüce ALLAH'ın adalet'ine inanırım. Diğer ADALET'ler beni ilgilendirmez.

bence beklemene gerek yok.ne hissediyorsan onu yaz.