2 Temmuz 2011 Cumartesi

Açılışı Agüero kurtardı

Avrupa'da futbol liglerinin bitmesiyle nispeten çapı küçük olan turnuvalarla idare edip durduk ve sonunda imdada Copa America yetişti. Arjantin'de düzenlenen turnuvanın ilk maçı Arjantin ile Bolivya arasında oynandı. Yüksek rakımı nedeniyle 2008 yılında FIFA tarafından futbolu baltalanmaya çalışılan Bolivya, 2009 yılında oynanan Dünya Kupası elemelerinde Maradonalı Arjantin'i evinde 6-1 yenmeyi başarmıştı. Bu maç bir nevi onun da rövanşı olarak görülebilirdi.
Hayaller gerçek olsa kaleci + 10 forvet ile sahaya çıkabilecek düzeyde hücum elemanları bulunan Arjantin, ileri üçlüde Messi-Tevez-Lavezzi ile sahaya çıktı. Orta sahada ise üç savaşçı, Mascherano-Cambiasso-Banega vardı. Karşılaşma öncesi sağlam savunma, üretken forvetler görüntüsü umut verici gözükse de pek öyle olmadı.
Maça Tangocular iyi başladı. Bolivya ise baskıyı kırmakta gecikmedi ve tempoyu düşürerek oyunda dengeyi sağladı. İlk yarı boyunca üretkenlikten uzak orta sahası nedeniyle pozisyon bulmakta zorlanan Arjantin, Messi'nin göbekten delerek getirdiği toplarla Lavezzi ve Tevez'i araya kaçırmaya çalıştı. Bir kaç cılız pozisyon pek etkili de olamadılar.
İkinci yarıda Cambiasso-Di Maria değişikliği geldi. Ama ne var ki kimsenin beklemediği bir anda Bolivya bir anda öne geçti. 47'de kullanılan kornerde Rojas, ön direğe düşen topu topuğuyla kaleye yolladı ve sözde ön direği savunan Banega, meşin yuvarlağı bacaklarının arasından kaçırak çizgiyi geçmesini önleyemedi. Avrupa Ligleri'nde acaba kaç kişi bu topu kaleye yönlendirir/yönlendirebilir tartışılır. İşte bu noktada bizlerin Copa America'yı izleme sebeplerinden bir tanesi ortaya çıkıyor.
Golden sonra cesaretlenen Bolivya, Moreno ile bir de %100'lük gol pozisyonundan yararlanamıyor ve üstünlük yavaş yavaş Batista'nın ekibine geçiyordu. Günün tutuk isimlerinden Lavezzi'nin yerini Agüero'ya bırakmasıyla Arjantin daha etkili olmaya başladı. Yeni takımını dört gözle bekleyen yıldız da 75'te kendisine pazarlıklarda bir hayli yardımcı olabilecek çok şık bir golü de ağlara göndererek beraberliği getirdi takımına. Bir kaç dakika sonrasında ayağının dışıyla boş köşeyi görmesi Arjantin'i 3 puanla da tanıştırabilirdi.
İlk yarısı bir hayli sıkıcı, ikinci yarısı ise giderek artan temposuyla seyir zevkini yakalayan açılış maçı beraberlikle sona erdi. Bolivya kısıtlı kadrosuyla alkışı hakederken, Arjantin'de Batista'nın kadro konusunda biraz daha cömert davranması gerektiğini söyleyebiliriz.

ARGENTINA 1 X 1 BOLIVIA
Place: Estádio Único Ciudad de la Plata, Ciudad de la Plata, Argentina
Date/time: 01/07/2011 - 21h45
Referee: Roberto Silveira - Uruguay
Assistants: Miguel Nievas - Uruguay / Luis Alvarado - Ecuador
GOALS: Edivaldo Rojas -BOL 47' / Sergio Aguero-ARG 75'
ARGENTINA: 23-Sergio Romero, 8-Javier Zanetti, 4-Nicolás Burdisso, 6-Gabriel Milito, 17-Marcos Rojo, 14-Javier Mascherano, 5-Esteban Cambiasso (7-Ángel Di María, 46'), 19-Ever Banega, 11-Carlos Tevez,21-Ezequiel Lavezzi (16-Sergio Aguero, 70') and 10-Lionel Messi. Coach: Sergio Batista.
Yellow Cars: Carlos Tevez (37’), Ezequiel Lavezzi (54’)
BOLIVIA: 1-Carlos Arias, 4-Lorgio Alvarez, 3-Luis Gutiérrez, 5-Ronald Rivero,16-Ronald Raldes, 6-Walter Flores, 15-Jaime Robles, 21-Jhasmany Campos(17-Juan Carlos Arce, 79’), 10-Joselito Vaca(19-José Chávez, 63’), 9-Marcelo Moreno and 7-Edivaldo Rojas(22-Rudy Cardozo, 89’). Coach: Gustavo Quinteros.
Yellow Cards: Walter Flores (34’), Luis Gutiérrez (38’), José Chávez (73’), Ronald Rivero (87’)






Hiç yorum yok: