30 Kasım 2009 Pazartesi

Barcelona 1-0 Real Madrid

Puyol'a bugün sana karşı kim oynamasın diye sorsanız heralde Raul derdi. Ben Raul hayranı biri değilim. Geçmişteki futboluna hastaydım ama bugün değil. Yalnız bu maç El Classico. Nasıl ki Barcelona'nın futbol karakteri Puyol, Xavi, İniesta, Messi ise, Real Madrid'in futbol karakteri de Raul.

En çok konuşulan 2 isim, Ronaldo ve Messi. Haftalarca aman bu maçta oynasın diye dizinin, ayağının dibinde yattığın adamlar bugün ekstra işlere imza atamadılar. Özellikle Ronaldo bugün derli toplu olsa Real Barça'yı devirirdi. Manuel Pellegrini Real Madrid'i taşıyacak bir teknik direktör değil ama büyük takımları durdurma işini iyi bilir. İlk yarı çok iyi bir Real Madrid vardı sahada. Real Madrid orta sahası yapabileceği şeyleri yaptı. Farkı yaratacak isim Ronaldo ve Kaka. Kaka farkını yaratıp al da at dedi Ronaldo'ya ama O Valdes'e nişanladı bu maçtaki
prestijini.
Zevkli maçlar liglerin ikinci yarısında izlenir. İki takımdan birinin kaybetmekten korkması lazım. Bizim derbiler de böyle. Ligin ilk yarısında oynanan derbiyi medya olarak istediğin kadar pompala. Belli bir seviyenin üzerine çıkamazlar. En büyük kavgalar, en büyük zevkler ligin ikinci yarısındaki ölüm kalım savaşlarında yaşanır. Bugün de öyleydi. İki takımda da farkını ortaya koyacak isimler fazlaca var. Bugün onlardan sadece birisi, İbrahimoviç çıktı ortaya. Atılan gol enfes. Birde son dakikalarda Messi'nin kaçırdığı bir gol var ki beni en çok mest eden oydu. Muhteşem bir pas, muhteşem bir futbolcunun ayağından ya gol olur ya da muhteşem bir kurtarış olur.

Hiç yorum yok: