29 Ağustos 2011 Pazartesi

Açıklama bekleyen yaprak dökümü

Yaprak dökümü başladı. Lugano'nun PSG'ye transferinden sonra Andre Santos da Arsenal'in yolunu tuttu. Sırada Katar'dan teklif alan Niang var. Sonrasında da belki Stoch, belki Dia ve -maalesef- belki Gökhan Gönül...
Ali Koç'un açıklamalarına göre maddi açıdan büyük sıkıntı yaşıyoruz. Borsadaki hisselerimiz düşüyor, Avrupa Kupaları'na katılamadığımız için ek gelirler gelmiyor, vs... Olayın pek para boyutundan anlamam. Hadi diyelim ki geçen yılki gelirlerimiz yüzde 50 düştü. Peki bunu çıkarmak için takımın en iyi 4-5 oyuncusunu satmak mı gerekir? Kaldı ki birçok oyuncu yaşanan bu süreçte fedakarlık yapmaya hazır. Sarı-Lacivert renklere gönül verenler bu ülkede kulübüne en çok gelir sağlan taraftar grubu. Süreçle birlikte bu gelirler daha da artıyor. Bir bakıma taraftar da fedakarlık da bulunuyor.
kafamda bazı sorular var ve cevabını çok merak ediyorum. Daha fazla para edecek futbolcular varken, 3 milyon euro'ya Lugano satılıyorsa şu soruyu da sormak zorundayım; Fenerbahçe küme düştü de haberimiz mi yok? Futbolcular daha da ucuza gitmesin diye tasfiye şimdiden mi yapılıyor?
Juventus küme düştüğünde Pavel Nedved, "Eğer bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır" demiş ya, ben o kadar acımasız değilim. Endüstriyel futbolda futbolcular babalarının hayrına Fenerbahçe'de oynamıyor. Andre Santos'un da, Lugano'nun da, Stoch'un da, Dia'nın da, Niang'ın da, vs, vs, bu kulübe bir geliş sebepleri var. Niang daha fazla para kazanacağı için gelmiştir, artık veremeyiz, isterse gider. Stoch burada bir çıkış yakalayıp daha büyük bir kulübe gitmek için gelmiştir, bu dakikadan sonra minimum iki sezonu heba olacaktır, o da gidebilir. Sebepler sayılır durur, her futbolcu için de mantıklı bir sebep bulunur. Kala kala sadece Fenerbahçe aşkıyla oynayan futbolcular kalır. O da bizlere yeter. Biz zaten Fenerbahçe aşkı ile izlemiyormuyuz maçları. Bu futbolcuları izlemekten daha büyük bir zevk var mı?
Artık çok sıkıldık. Bir an evvel sahada çubukluyu görmek istiyoruz. Belki Spor Toto Süper Lig'de, belki de Bank Asya 1. Lig'de, farketmez. Tek dileğim birilerinin açıklama yapması ve kamuoyunu bilgilendirmesi.
Unutmadan ekleyeyim, bu sezon komplekslerden arınmış, salt başarılı olmak için kurulmamış bir takımı uzun yıllar sonra izleyeceğim için de heyecanlanıyorum.

3 yorum:

netctek dedi ki...

Alinan krediler icin teminat gosterilir. Hisse fiyati 70-100 tl lerden 40 a gelince gosterilen teminat miktari eksik kaliyor. Ornek olarak daha once 70 tlden gosterilen hisselerle 140 milyon tl teminat var iken, bu 80 milyon tl ye dustu. Aradaki 60 milyon tl icin ek teminat goster yada krediyi kapa cagrisi yapmistir banka. Ana sikinti burdan kaynaklaniyor.

Olayin gelir dusmesinkismi ayri bir boyut...

safa dedi ki...

İçim acıyarak sölemeliyim ki maddi durum tamamen bahanedir teminatsa o kadar mülkü olan klübe herkes para verir ayrıca Fenerbahçe Spor Klülü ne zaman çıkıp zordayız dedi orda o kadar ağababa varken paranın olmadığı tamamen yalandır takım küme düşmek için hazırlık yapıyordur.

Adsız dedi ki...

Bildiğimiz kadarıyla Lugano sözleşmesindeki 3milyona serbest kalır maddesini kullandı. Teminat yönündeki yorum da doğru ayrıca ödeme sıklığını sadece satışlardan gelen bonservis parası olarak bakmamak lazım giden oyunculara baktığında Guiza(3.5),Lugano(3.5),Santos(3-tahminen-),Emenike(1.5diyelim) yıllık ücret alıyorlardı.Yani 3oyuncudan gelen 20milyonun yanında yaklaşık 12milyonluk bir ödeme yükümlülüğü ve Guiza'ya verilecek paranın bir kısmından vazgeçmesiyle 35milyon euroya yakın bir artı para söz konusu.