24 Mayıs 2009 Pazar

Wolfsburg Şampiyon


Aslında Fransa Ligi'nde Bordeaux ve Marsilya'nın alacağı sonuçlara göre bir şampiyonluk geçidi daha umuyordum ama iki taraf da kazandı. Şampiyonluğun ilanını Marsilya'nın ikili averajdaki üstünlüğü engelledi. Bordeaux muhtemelen son hafta Caen deplasmanında alacağı minimum bir beraberlikle şampiyonluğunu ilan edecek. Bu durumda günü tek şampiyonlukla tamamladık, Wolfsburg tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı.

Alman liglerini en cazip kılan faktörlerden biri her takımın gerekeni yaptığında başarıya ulaşma olasılığı olsa gerek. Sezonun ilk yarısında Hoffenheim çıkışı yaşanırken Wolfsburg ligde 9. sıradaydı. Hoffenheim'da Ibisevic ilk yarının sonunda sakatlanınca Bayern'e gün doğdu denildi. Fakat kötü yönetimin telafisini yıldızlar yapamadı. Magath'ın önderliğinde Barzagli, Zaccardo, Gentner gibi isabetli transferler yapan Wolfsburg özellikle Grafite ve Dzeko'nun üst düzey performansıyla muazzam bir çıkış yakaladı. Grafite ile Dzeko 54 gol atarak Bundesliga rekorunu yeni sahibi forvet ikilisi oldu. Şampiyonluk en çok kimin hakkıydı diye düşününce Magath'la Grafite arasında gidip geldim ama kariyerinin tepe noktasına ulaşan Grafite'de karar kıldım. 30 yaşına göre fena sayılmayacak bir transfer yapacaktır muhtemelen.


Bitime haftalar kala Magath'ın Schalke'yle anlaşması normal şartlarda yaratması gereken sıkıntıyı yaratmadı. Bu durumun idare edilebilmesi önemli başarıdır bana göre. Wolfburg tarihinde ilk kez şampiyon oluyor, dolayısıyla müzesinin en değerli duvarı hazırlanmaya başlamıştır şampiyonluk tepsisi için. Felix Magath bugünden Schalke'nin önümüzdeki sene için şampiyonluk bahis oranlarını düşürmüştür. Bayern ve Wolfsburg sonrası aynı başarıyı Schalke'de de yakalayabilirse Bundesliga ikonu olmaya çok yakın Magath. Zaten Schalke taraftarı, yıllardır bekledikleri şampiyonluk için beklentilerini her zamankinin üstüne taşımış önümüzdeki sezonu bekliyorlar şu an...

Hiç yorum yok: